Comunicat sentència TSJC

Comunicat sentència TSJC

Ahir, 27 de febrer del 2020, quasi un mes després del judici, i dos anys des que va començar el procés judicial, les encausades dels CDRs per la protesta que vam dur a terme el 23 de febrer de 2018 davant les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hem estat absoltes de tots els delictes pels quals fiscalia ens acusava.

La protesta va ser en el marc de l’aplicació del 155, per denunciar la persecució política cap a l’independentisme ja que durant aquella setmana estaven citats a declarar diversos funcionaris a l’Audiència Nacional. La protesta, que va consistir en manifestar-se i asseure’s a les escales del tribunal, va culminar amb l’actuació dels mossos d’esquadra detenint aleatòriament a 14 dels més de 200 manifestants i desallotjant a la resta, essent els cossos policials els únics que feren ús de la violència.

El Ministeri Fiscal acusava de desordres públics i de desobediència i resistència greu a l’autoritat, demanant fins a dos anys i mig de presó per algunes de les encausades. Davant aquestes acusacions el tribunal s’ha posicionat d’acord amb els arguments de la defensa, reconeixent que la protesta duta a terme pels membres del CDRs està emparada pel dret de manifestació i reunió i en la llibertat d’expressió, entenent que aquests drets tenen una posició preferent en l’ordenament jurídic ja que són uns dels garants de la democràcia.

Aquesta sentència no ha fet més que confirmar el que des d’un inici denunciem des del Grup de Suport, tot el procés penal ha estat una persecució política que no és una excepció en la situació repressiva actual. Des de l’Estat Espanyol s’està perseguint la dissidència política, a les classes populars que no es deixen silenciar quan el l’Estat colpeja fort.

Per això, exigim la llibertat i absolució de les preses polítiques que estan en preventiva, tancades a CIEs o complint condemna, a totes les que estan encausades per alçar la veu quan el poder ens diu que callem. A nosaltres ens han absolt, i tot i saber que l’absolució per part d’uns tribunals còmplices de l’estat repressor no és el que ha de guiar la legitimitat de les accions que feim en oposició al règim, avui no fa més que donar-nos força, i ens dona la raó quan diem que hem de seguir sortint als carrers i desbordant-los de solidaritat cap a les companyes represaliades i de rebuig cap al sistema que ens oprimeix.

Ens volen callades, però respondrem plegades!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM