Vuit veïnes del Raval citades per la Fiscalia de Delictes d’Odi a declarar per una manifestació antifeixista

Vuit veïnes del Raval citades per la Fiscalia de Delictes d’Odi a declarar per una manifestació antifeixista

El proper 29 de març estan citades a declarar 8 veïnes del Raval davant del Jutjat d’Instrucció 22 de Barcelona en qualitat d’investigades per una acció de rebuig a la propaganda feixista de VOX al barri.

El passat 2 de setembre de 2020, membres de VOX van desfilar pel barri del Raval amb proclames feixistes, després de manifestar que el nostre barri era un «estercolero» multicultural. Les veïnes del barri, en un clar exercici del dret de manifestació i d’expressió, varen sortir al carrer per dir alt i clar que al Raval no es toleraran discursos feixistes ni racistes. En aquest marc de protesta, la comitiva de VOX es va tancar a un hotel, mentre a fora discorria la manifestació amb absoluta normalitat. La resposta de la gent del barri i de les entitats que dia a dia hi treballen per fer-lo un espai d’integració, sense segregació per origen, gènere o classe, va ser exemplars, unides contra la criminalització i contra el feixisme.

La sorpresa, però, ha vingut ara en conèixer que la Fiscalia de Miguel Ángel Aguilar, Fiscal en cap de la Fiscalia de Delictes d’Odi, de la mà de la brigada política del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional, han instruït una causa contra les nostres 8 companyes, per uns suposats delictes de coacció, delicte d’odi i discriminació i contra els Drets Fonamentals. Les identificacions realitzades pels cossos policials han estat fetes a partir d’arxius policials de caire polític, en base a la militància i a l’activitat política de les mateixes, essent aquest fet del tot il·legal.

Aquesta estratègia repressiva no és pas nova, sinó la més antiga recepta de la impunitat i blanqueig del feixisme: les institucions que van nàixer per protegir les minories i grups vulnerables del feixisme persegueixen aquells que li planten cara, tot plegat una pràctica inadmissible en una pretesa societat democràtica.

Davant d’aquests fets, Alerta Solidària i les entitats signants d’aquest manifest volem denunciar novament les directius i pràctiques habituals del Fiscal Miguel Ángel Aguilar, dels Jutjats i dels cossos policials, els quals, en comptes de perseguir els feixistes, persegueixen aquelles persones que lluiten per un món més just.

En segon lloc, volem mostrar el nostre suport a totes elles i als seus entorns polítics, i reiterar que contra el feixisme ens tindran al seu costat.

Exigim l’arxiu de la causa, i que el Departament d’Interior i el Ministeri d’Interior deixin de nodrir-se d’arxius policials en base a la ideologia. Tanmateix, reiterem de nou que la Fiscalia de Delictes d’Odi ha d’abandonar la seva pràctica de criminalització i persecució de l’antifeixisme.

Contra el feixisme, organitzem-nos!
Barcelona, Països Catalans, març de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM