Una nova sentència evidencia la desbocada actuació dels Mossos el dia que protegien el sindicat policial ultra JUSAPOL

Una nova sentència evidencia la desbocada actuació dels Mossos el dia que protegien el sindicat policial ultra JUSAPOL

Absolució per a dos independentistes acusats d’atemptat i lesions

Malgrat les lesions denunciades, la Generalitat no exercia l’acusació particular, demostrant la discrecionalitat del Govern en personar-se com a part en les causes contra independentistes i contradient la seva versió segons la qual hi estan obligats per la normativa legal vigent.

Amb data de 12 de febrer, la sentència 85/21, del JP 2 de Barcelona, no dona credibilitat a les versions dels mossos expressades en el judici celebrat el 2 de febrer (al 3r intent després de dues suspensions causades pels intents reiterats dels agents de declarar per videoconferència i no presentar-se a la seu judicial).

Els acusats, Pol i Aleix, responien dels delictes d’atemptat i lesions lleus. Només la fiscalia exercia l’acusació. La Generalitat, com en altres ocasions, i malgrat contradir la seva versió segons la qual està obligada a personar-se en casos en què hi ha agents lesionats, no va comparèixer en tot el procediment.

Els fets duts a sala eren els del 29 de setembre del 2018, durant la protesta «Holi» en contra de la violència policial del 1r d’octubre i en contra de la manifestació de Jusapol, el sindicat policial ultra.

El «Holi» va ser una jornada reivindicativa i de protesta de caire festiu, amb llançament de pols de colors, que no va agradar els Mossos d’Esquadra, i és per això que al final de la manifestació van venjar-se contra els manifestants utilitzant una violència desproporcionada: els vídeos aportats per la defensa evidencien aquesta ràbia i violència gratuïta.

En aquest context provat, la Sentència evidencia les contradiccions i mentides dels Mossos i absol les dues encausades

En el cas del Pol i l’Aleix, les imatges han pogut demostrar que els Mossos falsejaven la realitat explicada a l’atestat i després a judici, fent veure que els detinguts participaven en enfrontaments que no van existir, que van atacar a agents de Mossos que s’ha demostrat que era fals, i negant que utilitzessin la tècnica del passadís i l’encapsulament de manifestants per colpejar-los indiscriminadament amb les porres en venjança i les imatges han demostrat que sí ho feien.

Des d’Alerta Solidària hem defensat diversos casos d’encausades per la seva participació al «Holi» i en la majoria hem obtingut absolucions, atès que la participació en manifestacions no és delicte i fins i tot el llançament de pintura és penalment irrellevant.

24 de març, Barcelona, Països Catalans,

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM