Una manifestant en defensa de la Sanitat pública citada als jutjats per atemptat

Una manifestant en defensa de la Sanitat pública citada als jutjats per atemptat

Les mobilitzacions en defensa de la sanitat pública també al front judicial

Amb el desconfinament, en un període de només 20 dies, del 19 de maig al 9 de juny, 49 persones han estat identificades i 1 detinguda, en 10 concentracions, a Banyoles, a diferents barris de Barcelona, a la Garriga i a Olot, convocades en favor de la sanitat pública i en contra de les restallades i les privatitzacions. A més una concentració va ser prohibida a Valls malgrat haver detallat en la comunicació administrativa les oportunes mesures de seguretat sanitàries.

 

La contundència policial, amb tota la intencionada càrrega intimidatòria per condicionar el nostre dret de manifestació, va tenir el punt àlgid tot just a l’inici, el 19 de maig a Barcelona. Amb diferents identificacions en els barris de Ciutat Vella, Sant Andreu i Sants, a Gràcia el reincident agent Jordi Arasa va fer de les seves. Amenaces, incautació de material, escorcolls de pertinences sostretes a estrebades i sense avís. Per acabar, una manifestant va ser detinguda quan li regiraven la bossa de ma a la recerca d’encara no sabem què. Li van retorçar els braços causant-li lesions i se la van endur entre rialles a la comissaria on va passar tota la nit.

 

La concentració de Gràcia, a la plaça de la Vila, comptava amb totes les mesures de seguretat però la intervenció policial va trencar tot distanciament i va comportar l’arraconament de manifestants i empentes per part dels mossos. En l’atestat policial s’hi esmenten alderulls previs a l’actuació dels agents. Incidents inexistents, que sorprenen a tots els testimonis, i que suposen un falsejament de la realitat, de documents oficials i que només pretenen justificar l’actuació irracional dels policies.

 

La dona detinguda ha estat citada a declarar als jutjats de Barcelona aquest dimarts dia 14 de juliol, sent la primera contra qui s’inicia un procediment judicial per aquesta sèrie de mobilitzacions en defensa de la sanitat pública, en que es reivindica la prevalença del dret a la vida per sobre dels interessos del gran capital. Se l’acusa d’atemptat a l’autoritat en un atestat policial on es destaca una escupinada que els vídeos de les xarxes demostren que va al terra però que els mossos diuen que impacta en un policia. Aquest és el nivell d’unes actuacions policials destinades a mantenir-nos porucs i resigants davant el panorama econòmic i social que se’ns prepara.

 

Alerta Solidària donem ple suport a la veïna de Gràcia encausada i estudiem la possiblitat de respondre actuant contra els mossos actuants, un d’ells el ja famòs Jordi Arasa.

 

Alerta Solidària

Barcelona, Països Catalans

11 de juliol de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM