Un jove de La Seu a judici per la causa oberta pels Mossos contra les 7 veïnes per la vaga general del 21D

Un jove de La Seu a judici per la causa oberta pels Mossos contra les 7 veïnes per la vaga general del 21D

El Jutjat d’Instrucció 1 de La Seu ha acordat continuar el procediment contra una de les nostres companyes a qui acusa d’atemptat a l’autoritat arrel de la denúncia del Departament d’Interior de la mà de Miquel Buch, que haurà d’anar a judici en els propers mesos.

Alhora, el jutjat ha acordat arxivar la causa contra les altres sis persones que havia imputat delictes desordres públics per participar en la Vaga General del 21 de febrer de 2019. Volem recordar que aquesta resolució arriba després de la detenció de diverses de les persones investigades el passat juny.

Aquest comunicat no és un comunicat de celebració ni de victòria, doncs el Jutjat ha decidit mantenir l’acusació contra el Pol. Per una altra banda, i de forma coordinada, el Mossos d’Esquadra, al tenir coneixement que s’arxivava la causa penal per aquestes sis companyes, han decidit incoar procediments sancionadors administratius per manifestació no comunicada amb imports que van des dels 600 euros als 30.000 euros per persona.

Reivindiquem aquesta victòria popular, que ha fet que la justícia espanyola no es veiés capaç de mantenir l’acusació contra totes les companyes, però no podem celebrar-ho com es mereixeria mentre per una banda es manté l’acusació contra en Pol, i mentre per l’altre banda, el Departament d’Interior al veure que el seu primer intent de jutjar i condemnar a totes les nostres companyes, ha decidit obrir expedients sancionadors administratius que escanyen econòmicament als col·lectius i invisibilitzen les repercussions.

Aquests mesos immerses en aquest procediment judicial ha tingut un cost personal i emocional per les investigades i pel seu entorn, un cost que hagués sigut molt més elevat si no haguéssim tingut la raó de part nostra, i si no hagués estat per l’escalf de la solidaritat de les veïnes de La Seu i d’arreu del país. Però la decisió del Jutjat de mantenir l’acusació contra en Pol i l’absurd i mesquí intent del Departament d’Interior de seguir criminalitzant-nos, obrint procediments sancionadors que contravenen la normativa de Drets Humans i el Tribunal Europeu de Drets Humans, fan que no puguem aturar-nos en la denúncia dels abusos judicials i policials, en la defensa dels nostres drets i dels Drets Col·lectius; de continuar lluitant per la construcció d’uns Països Catalans lliures.

Per aquest motiu des del Grup de Suport de les 7 de La Seu i des d’Alerta Solidària, volem mostrar novament el nostre suport amb en Pol, així com amb les companyes a qui el Departament d’Interior pretén sancionar administrativament.

Volem evidenciar que els motius que ens varen portar a manifestar-nos aquell 21 de febrer no només continuen sinó que augmenten, a la Seu i a la resta del territori. Aquesta setmana amb la detenció de més militants a Barcelona alguns d’ells acusats d’organització criminal. I malgrat que amb la seva repressió pretenien silenciar-nos i desmobilitzar-nos, estem més convençudes que mai de seguir lluitant fins aconseguir la llibertat social i nacional dels Països Catalans.

Les 7 encausades volem donar les gràcies al gran nombre de mostres de suport que hem rebut durant totes aquestes setmanes, i davant el judici que haurem d’afrontar els propers mesos i les multes que puguin haver-hi demanem a totes a estar atentes i participar a les mobilitzacions i ajudar a omplir la caixa de resistència. Entre totes derrotarem la repressió política.

Per aquest motiu us animem a restar atentes a les convocatòries solidàries que fem. Exigim l’arxiu de la causa judicial contra en Pol i que el Departament d’Interior aturi els procediments sancionadors contra les nostres companyes. Exigim la fi de la repressió política.

Serem 7, serem, 100, serem 1000, serem Poble!

La Seu d’Urgell, Països Catalans, 2 d’agost de 2019

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM