“Tourism kills Mallorca” a judici

“Tourism kills Mallorca” a judici

El 22 de juliol de 2017 es va realitzar una performance al port de Palma emmarcada dins la campanya d’ARRAN contra el model de monocultiu turístic. La reivindicació va consistir en el desplegament d’una pancarta «Tourism kills Mallorca» per part de més d’una vintena de joves, mentrestant s’encengueren dues bengales i es tirà confeti.

El mes de febrer del 2018, una dotzena de persones foren citades a declarar per la protesta, pel jutjat d’instrucció número 2 de Palma, i a dia d’avui, la fiscalia ha sol·licitat l’obertura de judici oral davant l’Audiència Provincial i els demana una pena d’un total de 26 anys de presó per desordres públics (article 557 del codi penal amb agreujants) per a les 11 encausades.

 

La defensa va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Palma sol·licitant l’arxiu de la causa en base a 1) moltes de les encausades ni tan sols es trobaven en el lloc dels fets el dia que es realitzà l’acció, i així s’ha acreditat durant la instrucció; 2) no és proporcional aplicar l’art. 557 CP a una protesta sense cap acte de violència, ja que es troba emparat pel legítim dret a protesta i l’exercici de la llibertat d’expressió, no observant-se cap indici de criminalitat. L’Audiència ho ha desestimat el que implica que les encausades hauran d’anar a judici

 

La policia segueix emprant els fitxers il·legals que té de les joves organitzades i de qui forma part dels moviments socials, per encausar de manera aleatòria a persones qui hem assistit a concentracions, manifestacions reivindicatives o que participen del moviment popular organitzat als pobles i barris.

 

Aquest Estat espanyol, amb el ministeri fiscal a les seves ordres, segueix practicant la persecució política en causes tan absurdes com aquesta en la que demana penes d’entre 2 i 4 anys de presó per desplegar una pancarta. Emprant el sistema penal per alliçonar-nos i dissuadir-nos d’exercir el nostre dret a protesta i de llibertat d’expressió: si et mobilitzes, entres a formar part d’una base de dades policial que després fan servir per tal de criminalitzar i imputar delictes al moviment popular. Una estratègia de l’Estat per acabar amb la lluita generant por.

 

No se’n sortiran! Seguirem defensant Mallorca. Seguirem defensant els Països Catalans!

 

Palma, 26 de juny del 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM