Sobreseïda la causa contra 9 independentistes per tallar les vies de l’AVE a l’estació de Sants durant la #Vaga8N

Sobreseïda la causa contra 9 independentistes per tallar les vies de l’AVE a l’estació de Sants durant la #Vaga8N

Durant la passada vaga general del 8N de 2017, centenars d’independentistes convocades per Universitats x República van ocupar les vies de l’AVE de l’Estació de Sants. Alhora, es paralitzava durant tot el dia l’activitat ferroviària a l’Estació de Girona. Durant aquella vaga general, milers de persones van sortir al carrer per defensar la República Catalana i contra l’empresonament de part del govern, sumat a la denúncia de l’empresonament de Jordi Cuixart, President d’Omnium Cultural i de Jordi Sànchez, President de l’ANC, que tingué lloc el 16 d’octubre de 2017.

Al gener de 2018 el jutjat núm.24 va imputar 9 manifestants, fruit d’un atestat del cos dels Mossos d’Esquadra en el seu enèsim intent de criminalitzar les demandes de llibertat del nostre poble.

El Jutjat a la vista del que constava a l’expedient en va acordar l’arxivament dies després, resolució recorreguda per part de la Fiscalia sol·licitant la imputació de les persones que assenyalaven els Mossos d’Esquadra en el seu atestat, i que els citessin a declarar, acceptant el Jutjat el Recurs de Fiscalia.

Un cop varen ser citades a declarar, 6 de les companyes es negaren a col·laborar amb aquells estaments que ens volen emmordassades i empresonades

El 16 de maig de 2018, 5 d’elles van ser detingudes després de desobeir la citació d’anar a declarar davant la jutgessa. Després d’aquestes no-declaracions, la jutgessa va decidir, una vegada més, arxivar el procediment sent recorregut de nou per la fiscalia.

En un seguit d’intents per part del Ministeri Fiscal de mantenir la imputació contra les 9 companyes, finalment el Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona, ha acordat l’arxiu provisional de la causa al no existir indicis suficients com per mantenir les imputacions contra les persones investigades a la vista dels vídeos aportats i demés elements que composen la causa judicial.

Des d’Alerta Solidària, celebrem que s’hagi acordat el sobreseïment una vegada més, però no per legitimació d’una decisió judicial, sinó per l’evidència, novament, que malgrat la repressió exercida per l’Estat espanyol i el Govern de la Generalitat de Catalunya, no defallim ni defallirem. Continuarem, a pas ferm, decidides, sense renúncies ni rebaixes, fins a guanyar la plena llibertat.

Jo També Vaig Tallar les Vies!

DecidimSer Lliures

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM