Set antifeixistes més detinguts i abocats a la maquinària judicial espanyola

Set antifeixistes més detinguts i abocats a la maquinària judicial espanyola

Els mitjans de comunicació incideixen en els disturbis i en les topades entre antifeixistes i simpatitzants de VOX d’una banda, i entre els primers i els Mossos d’Esquadra de l’altra. Pintura, ous i un contenidor cremat. És el focus fàcil per identificar les causes de les set noves detencions practicades el dia d’ahir, a Barcelona, mentre tenia lloc el míting del partit d’ultra-dreta.

Però l’anàlisi simplista esquiva la complexa situació actual en la què, per enèsima vegada, el feixisme, que avança socialment i institucional, disposa de l’empara policial i judicial per dur a termes, amb perfecta impunitat, tota mena d’accions de difusió i apologia del discurs de l’odi, amenaces, destrosses i agressions.

Aquí és on cal fixar l’atenció de tots i totes nosaltres per copsar la dimensió del que va passar ahir. En aquesta dinàmica en la que l’Estat ens ha condemnat com a poble i com a societat i dins la qual actuen, en perfecta complementació, les estructures judicials, amb l’aparença d’una profilàctica imparcialitat que poc a poc s’evidencia falsa i hipòcrita, juntament amb la pressió dels ultres del carrer contra símbols, casals, ateneus i també contra persones compromeses amb la justícia i la llibertat nacional i social.

Nosaltres, militants de l’Esquerra Independentista, moviment polític sorgit en la nit del franquisme, que ha comprovat massa vegades la pervivència de les lògiques repressives del passat sota el maquillatge de la democràcia, reproduïdes per les institucions judicials, policials i mediàtiques espanyoles, i també catalanes, no podem oblidar aquells qui, havent sortit al carrer responent a les crides antifeixistes, es troben avui detinguts, i demà immersos en nous procediments judicials on ho tindran tot en contra per defensar el que sigui que hagin fet, deixat de fer o cregut necessari haver de fer.

Set detinguts més. Un d’ells menor d’edat. Amb acusacions que van des dels desordres públics, a les lesions i als atemptats a l’autoritat. Set nous calvaris judicials com a resposta pública, de l’Estat, a un petit problema d’ordre públic, la palla en l’ull aliè, que ens impedeix de veure el gros problema de veritat, l’auge del feixisme i els poders públics que l’emparen.

Nosaltres estarem amb totes elles, set noves víctimes del feixisme i de l’Estat espanyol. Set noves raons per combatre el poder i trencar d’una vegada per totes amb el sotmetiment al Regne d’Espanya.

Solidaritat, organització i resposta!!!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM