#RecuperemElsCarrers: La GUB agredeix i deté dos militants a Ciutat Vella

#RecuperemElsCarrers: La GUB agredeix i deté dos militants a Ciutat Vella

Aquesta nit passada, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han continuat amb la seva tònica permanent d’assetjament i violència contra les veïnes del barri del Raval de Barcelona, tal com manifestàvem, precisament, a la concentració d’ahir al Raval. Aquesta vegada han procedit a intimidar i agredir amb porres extensibles diversos militants de l’Esquerra Independentista i del Sindicat d’Habitatge del Raval (SHR). Els fets van acabar amb la detenció per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona de dues militants del Sindicat d’Habitatge del Raval, que alhora són militants d’Endavant OSAN de Ciutat Vella i d’Arran del Poble Sec, respectivament. Aquesta última militant va ser agafada per 5 agents que la van insultar i agredir físicament, i li van arribar a posar la cara contra terra. Gràcies a la pressió de la resta de militància a la porta de la comissaria, cap a les 3 de la matinada han estat posades en llibertat. Estem segures que sense aquesta pressió a la porta de la comissaria, i també pel fet que no eren persones racialitzades, van ser posades en llibertat tan ràpidament.

Ahir a la tarda va tenir lloc la segona tongada de concentracions a Barcelona, i la primera arreu dels Països Catalans, de la campanya #RecuperemElsCarrers #LaVidaAbansQueElCapital. En la primera tongada de les concentracions a Barcelona, dimarts passat, 19 de maig, ja es van registrar 60 identificacions a diverses de les participants, 40 d’elles a la concentració del Raval.

No podem permetre que el govern de l’Ajuntament de Barcelona, en mans de Barcelona en Comú i el PSC, intenti limitar el dret de manifestació per la via de la repressió. Per part nostra, continuarem manifestant-nos contra el capitalisme patriarcal i les seves crisis perquè no les paguem la classe treballadora. Així, seguirem convocant, si convé, amb més força a les concentracions dels dimarts a les 20 h arreu de les places dels Països Catalans.

La vida abans que el capital!
Recuperem els carrers!
Aquesta crisi no la paguem!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM