Presentat recurs d’apel·lació contra la sentència del tall de la Ronda de Dalt

Roda de premsa

Presentat recurs d’apel·lació contra la sentència del tall de la Ronda de Dalt

La defensa va presentar ahir, dia 10 de desembre, un recurs d’apel·lació contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona, secció 21a, que imposa 3 anys i mig de presó per desordres públics al membre del Secretariat Municipal de la CUP de Barcelona, Francisco Garrobo. També condemna l’independentista Moisès Fernández pels mateixos fets a un any de presó. Dos altres investigats van ser absolts de tota acusació.

 

L’Audiència Provincial utilitza la famosa sentència del Suprem contra el Procés (STS 459/2019, de 14 d’octubre) per aplicar de manera forçada el nou concepte de violència-xiclet. Com ja havíem avisat des d’Alerta Solidària, així com des de moltes veus de la judicatura i la doctrina, la sentència del Suprem comença ja a fer el seu camí en la persecució i repressió de la dissidència i les mobilitzacions populars.

 

En aquesta perillosa lògica, la sentència ara recorreguda en apel·lació, equipara de facto el concepte de manifestació amb el delicte d’alteració de l’ordre públic, tot desatenent la jurisprudència, estatal i internacional, que en proclama una atenció especial per tal de protegir i emparar el dret dels ciutadans a la lliure protesta. Obvia, l’Audiència Provincial, la inevitable conseqüència de la pertorbació de l’ordre públic en tota mobilització al carrer considerant que si hi havia cotxes aturats de resultes del tall a la Ronda, ho eren per la coacció exercida pels manifestants, és a dir, per la violència ambiental, i no pas per l’evident fet de tenir davant 200 o 300 vides humanes corejant proclames i sostenint pancartes polítiques.

Així, quan els nombrosos testimonis dels mossos afirmen que gràcies a la mediació d’en Garrobo, s’obria intermitentment una via de pas per descongestionar el tap circulatori, els magistrats perceben el contrari: atribueixen al nostre company tota la culpa per no obrir del tot la Ronda de Dalt. La sentència per tant, oblidant el context de vaga general, declarada legal per sentència del TSJC, es disposa a identificar en el company Garrobo el cap de turc necessari per a colperjar durament el dret legítim a la mobilització i a la protesta.

 

El pas jurídic que pertocava ha estat fet. La sentència ha estat recorreguda. Ara toca però seguir enfortint la xarxa solidària cap al company Garrobo, seriosament amenaçat d’entrar a la presó. La resposta només podrà venir de la gent i sobretot, del carrer.

 

Per la lliure absolució dels companys i per la recuperació de tantes llibertats robades:

Ens pretenen lluny dels carrers però aquests seguiran sent nostres!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM