Presentada querella criminal contra el CTTI per suplantació d’identitats i descobriment i/o revelació de secrets

Presentada querella criminal contra el CTTI per suplantació d’identitats i descobriment i/o revelació de secrets

El passat 4 de novembre Alerta Solidària va presentar una querella criminal contra el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat de Catalunya a qui s’atribueix l’origen dels atacs informàtics contra la web de la Forja.

 

Després de mesos d’investigació, havent destapat una trama d’espionatge contra l’Esquerra Independentista, l’independentisme popular i els moviments socials que apunta a la Generalitat del principat, el 4 de novembre es va presentar una nova querella criminal. En aquest cas, i tal com es va anunciar la setmana passada, ja s’ha presentat la querella per part de la Forja i Alerta Solidària.

 

La querella es presenta pels delictes de suplantació d’identitat i revelació de secrets recollits en els articles 197, 197 bis, 198, 199, 401, 413, 415 , 417 i següents del Codi Penal. Els denunciats en la querella són el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Generalitat de Catalunya i d’altres possibles autors desconeguts. S’atribueix l’autoria a aquests pel fet que s’han pogut rastrejar algunes de les IPS des de les quals es van dur a terme aquestes operacions i que corresponen amb els denunciats.

 

Havent constatat que es tracta d’una operació vinculada a les institucions del Principat, amb una clara finalitat d’engrossiment de les bases de dades de caire ideològic, es presenta aquesta nova denúncia pública i judicial per tal d’aturar la impunitat de les actuacions contra l’Esquerra Independentista, l’independentisme popular i els moviments socials per part de la Generalitat i l’Estat, en aquest cas de l’espionatge a través de la suplantació d’identitat a través d’Internet amb un origen clar i inqüestionable, el CTTI.

 

Alhora, pretenem que s’esclareixin les responsabilitat que hi ha darrera d’aquesta operació d’espionatge polític i es depurin responsabilitats allà on toqui de forma immediata. Per aquest motiu, es reitera la necessitat que la Generalitat doni explicacions sobre aquesta qüestió.

 

No es permetrà que les clavegueres de l’Estat i la Generalitat quedin impunes.

 

Barcelona, Països Catalans, 09 de novembre de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM