Petició de 3 anys i mig de presó per al Carles de Sants

Petició de 3 anys i mig de presó per al Carles de Sants

El Ministeri fiscal carrega contra el veí de Sants per la seva participació en les protestes contra l’empresonament del raper lleida tà Pablo Hasél. El procediment judicial avança i rebrem aviat una data per a la celebració del judici.

Un pas per presó sense cap justificació legal
Situant el context, recordarem amb facilitat l’onada de protestes que no va trigar ni un sol dia a esclatar, un cop detingut i empresonat en Pablo Hasél, el dimarts, 16 de febrer. Els carrers de mig país van veure una allau de mobilitzacions com no veien des de les protestes post-sentència. Sostingudes en els dies i arreu del territori, la repressió tampoc no es va fer esperar i el degoteig de detencions va ser constant. En aquell context, va arribar la detenció del Carles, el diumenge 21 de febrer. I encara pitjor, l’ordre de presó per a ell, l’endemà, dilluns 22. El Carles pagava amb estada entre reixes la ràbia d’una jutgessa, Maria Pilar Rovira del Canto, que decidia aplicar la recepta, fortament criticada i controvertida, amb què alguns jutges havien decidit combatre, per lliure i sense dret, les protestes post-sentència d’un any i mig abans. No va dubtar en saltar-se els criteris legals per a decretar la presó provisional i va apartar dels carrers, de la seva gent, i per sorpresa de tothom, en Carles.

La indignació es va estendre ràpidament per Sants i Barcelona. La mobilització va ser massiva i permanent i els col·lectius santsencs posaven fil a l’agulla en el que seria un nou i renovat front de lluita. La jutgessa havia triat molt malament a qui empresonava: en Carles, és un santsenc estimat i molt conegut la seva implicació als moviments socials del barri i per regentar una taverna molt popular al carrer Vallespir. El temor a donar ales a una nova onada de protestes, que insuflés nova energia a la lluita que exigia l’alliberament del Pablo Hasél, va fer el seu efecte. Al cinquè dia, divendres, abans del cap de setmana, en Carles ja sortia de la presó.

Les protestes per la llibertat d’en Pablo Hasél van comportar 148 detencions arreu dels Països Catalans i 11 empresonaments. El més curt de tots, el d’en Carles.

Amb la protesta a la recambra
La petició de tres anys i mig de presó, acompanyada d’una absurda petició d’allunyament d’almenys dos-cents metres, durant dos anys, de la comissaria de Via Laietana, no passa inadvertida al barri de Sants. El grup de suport constituït fa un any ja treballa per encarar el judici i el que calgui.

El Carles va ser detingut i empresonat per manifestar-se per la llibertat d’expressió. Per exigir l’alliberament del company Pablo Hasél. Per protestar contra aquest estat que empresona qui canta veritats i que permet que es passegin lliures els veritables criminals assenyalats per les cançons que volen censurades. Encara amb més motius per sortir al carrer, pel company Carles i per la llibertat de Pablo Hasel, amb molta més ràbia, estigueu atentes a les convocatòries!

No permetrem que se’ns empresoni per manifestar-nos!
No permetrem que s’empresoni el company Carles!

Sants, Països Catalans, 26 de maig de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM