Perseguint la solidaritat, persistim en la solidaritat

Perseguint la solidaritat, persistim en la solidaritat

El passat 23 de setembre ens llevàvem amb la notícia que la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional novament havien esbotzat la porta de 9 famílies catalanes, sota l’excusa d’una suposada operació antiterrorista.

El dia es saldà amb 9 persones detingudes al matí, i que segrestaven a 7 de les 9 persones emportant-se-les a Madrid a l’espera que el teatre continués i finalment el dia 26 de setembre ingressessin a presó.

Aquell 23 de setembre la solidaritat i la dignitat prengueren els carrers d’arreu dels Països Catalans, i Reus no en vam ser pas una excepció. Els reusencs i les reusenques prenguérem el carrer en solidaritat amb les companyes detingudes, i en contra del tarannà feixista de l’estat espanyol, en contra dels abusos policials i judicials que aquell dia varen intentar atemorir al nostre poble, aquell dia de nou mostrarem què és ser poble.

Ara hem conegut que en la mobilització d’aquell dia els Mossos d’Esquadra denunciaren a tres persones acusant-les de dirigir la manifestació que va recórrer Reus i que finalment va acabar tallant uns minuts el pas del tren. Finalment ADIF presentà també denúncia per aquests fets, atribuint al tall una afectació a 9 trens i un retard de més de 200 minuts, per un tall que no va arribar ni a 10 minuts. De nou el Departament d’Interior persegueix a aquelles que després, quan s’acosten conteses electorals els demana el vot i les anima a continuar lluitant, mentre els seus policies ens continuen denunciant, perseguint i empresonant precisament per intentar que deixem de mobilitzar-nos.

El proper dia 18 de febrer les tres companyes han estat citades pels Jutjats de Reus per prestar declaració com a investigades per un delicte de desordres públics, assenyalats per uns Mossos d’Esquadra sota el lamentable mandat de Miquel Buch, encaparrat en perseguir a les persones que defensen els drets col·lectius, a les solidàries o a les valentes que no ens deixem atemorir ni per Guàrdies Civils, ni Audiències Nacionals ni per Mossos d’Esquadra.

Avui, com el dia 23 de setembre, Alerta Solidària, la CUP, Endavant (OSAN) i el conjunt de l’Esquerra Independentista de Reus, volem manifestar que estem al costat de les companyes represaliades. Exigim l’arxiu immediat de la causa i la fi del col·laboracionisme del Govern català en la repressió dels nostre poble.

Reus, Països Catalans, 06 de febrer de 2020.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM