Nova victòria judicial contra la Llei Mordassa: Anul·lades les multes a Arran per l’acció antifeixista del 9 d’octubre de 2019

Nova victòria judicial contra la Llei Mordassa: Anul·lades les multes a Arran per l’acció antifeixista del 9 d’octubre de 2019

El passat 25 de setembre i 20 d’octubre van tindre lloc als Jutjat contenciós administratiu 1 i 9 de València dos dels judicis per les multes imposades a l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista ARRAN València per l’acció antifeixista duta a terme el 9 d’octubre de 2019 en la qual vam desplegar una pancarta des del Micalet amb el lema “FORA FEIXISTES” per denunciar la impunitat de l’extrema dreta als carrers de València durant la tradicional processió cívica.

Ambdues sentències anul·len les Resolucions de la Delegació del Govern que imposaven dues de les tres sancions administratives per pertorbació de la seguretat ciutadana en actes públics en aplicació de la Llei Mordassa. Les sentències assenyalen que els fets constatats no encaixen en les infraccions aplicades. La Sentència del Jutjat contenciós administratiu 9 va més enllà, assenyalant que s’ha vulnerat el dret a la presumpció d’innocència de les sancionades com que no consta acreditada cap alteració efectiva de la seguretat ciutadana, sent l’únic fet constatat la mera despenjada de la pancarta i, com a conseqüència, entén que no queda acreditada la comissió de la infracció sancionada. Respecte de la tercera de les sancions imposades pels mateixos fets, es troba ara mateix en fase administrativa.

Des d’Arran València i Alerta Solidària, davant les sentències dictades fem les següents consideracions:

  • Que aquests procediments judicials han evidenciat que no hi havia cap motiu per iniciar cap expedient sancionador pel fet d’haver desplegat la pancarta. Això evidencia la persecució política i la utilització amb aquesta finalitat de la Llei Mordassa per part la Delegació del govern espanyol a València cap a la dissidència política, en aquest cas l’Esquerra Independentista i el moviment antifeixista.
  • Aquests procediments han evidenciat també la doble vara amb què tant les forces i cossos de seguretat de l’estat com la Delegació del govern mesuren les accions que es duen a terme durant les mobilitzacions del 9 d’octubre. Mentre que durant anys els diferents governs han anat tolerant, i toleren, els insults, pancartes i l’exhibició de símbols feixistes durant tot el recorregut de la processó cívica del 9 d’octubre per part de diferents grupuscles de l’extrema dreta, es persegueix i pretén sancionar amb 1800 € l’exhibició d’una pancarta amb el lema “Fora Feixistes”.
  • No és nova la permissivitat i la impunitat amb què compta l’extrema dreta per part de la policia espanyola, però no hem d’oblidar que la Delegació d’aquest govern que es diu progressista ha vingut prometent la derogació de la Llei Mordassa i ha sigut qui ha iniciat expedients sancionadors per l’exhibició d’una pancarta antifeixista, quan aquest fet no té ni tan sols encaix en cap de les infraccions previstes.
  • Considerem que aquests expedients sancionadors evidencien també la deriva restrictiva dels drets més fonamentals a l’Estat espanyol. És inconcebible que en un estat que es diga democràtic es sancione ningú per denunciar el feixisme en una pancarta, fet que és un clar exercici de la llibertat d’expressió i ideològica. Però no només això, aquests mesos també s’està jutjant les piqueteres valencianes, en uns processos que no són més que un greu atac als drets de vaga i de manifestació.

No hi ha cap dret que s’haja aconseguit sense lluitar. Per això, malgrat les multes i els processos sancionadors, no farem ni una passa enrere en la lluita contra el feixisme i la seua impunitat governe qui governe. Seguim creant xarxa entre les militants revolucionàries i ens entenem com a camarades, camarades amb les quals teixim uns vincles profunds perquè compartim un objectiu revolucionari que ens fa més fortes que la repressió, que no serà capaç d’aturar-nos.

Ens volen mudes i a la gàbia, però ens trobaran als carrers juntes i combatives. El jovent no claudiquem i a València ens llevem la mordassa!!

València, Països Catalans, 30 d’octubre de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM