Nou revés de la Sala d’apel·lacions del 23S: 6 guàrdies civils hauran de declarar en una causa sense delicte concret

Nou revés de la Sala d’apel·lacions del 23S: 6 guàrdies civils hauran de declarar en una causa sense delicte concret

Una vegada més la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ha revocat el criteri del Jutjat Central d’Instrucció 6 que instrueix la causa contra les Detingudes del 23S en el marc de l’Operació Judes. En una nova resolució dóna la raó a les defenses i revoca la decisió del Magistrat instructor que havia denegat la declaració de 6 agents de la Guàrdia Civil en el sumari. La Sala admet l’argument de les defenses que justificaven la necessitat i pertinença d’aquesta diligència ja que tota la instrucció es basa en una investigació de la Guàrdia Civil. De fet, la Sala d’Apel·lacions reconeix literalment que en el procediment no hi ha “un fet delictiu concret determinant que centri la investigació”, quelcom que qüestiona tant l’origen de la mateixa com la seva pròpia justificació.

 

Entre els agents que hauran de declarar es troben el Tinent Coronel del Servei d’Informació de Catalunya, la Capitana que signava la sol·licitud pels escorcolls del 23 de Setembre, el Comandant operatiu del 23 de setembre i els autors de les diligències d’imputació contra els processats on es construïa tot el relat de la suposada organització terrorista.

 

Aquest nou revés al Magistrat instructor se suma a les darreres dues resolucions que també estimaven el recursos de les defenses que reclamaven l’accés complet a les Diligències Prèvies 99/2018 i a les Diligències Prèvies 104/2017, on es troba l’origen de la investigació. Al respecte, i malgrat els diversos escrits presentats per les defenses exigint en compliment de les resolucions, a dia d’avui el Magistrat Garcia Castellón encara no ha resolt res al respecte ni ha facilitat l’accés de les parts a les actuacions.

Des d’Alerta Solidària volem destacar que una vegada més es demostra que com més avança la investigació i més podem conèixer l’origen de la mateix més s’afebleix el muntatge de la Guàrdia Civil i més debilitat queda el jutjat d’instrucció que des del primer dia ha intentat ocultar parts essencials de la instrucció per impedir l’exercici del dret de defensa de les persones represaliades en aquest procediment.

 

Sabadell, 03/03/2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM