Nou atac a l’antifeixisme

Nou atac a l’antifeixisme

Al llarg del dia d’avui, els Mossos d’Esquadra, des dels seus serveis de policia política, altrament coneguts com Divisió d’Informació, en un nou intent de criminalitzar l’antifeixisme, ha detingut a, com a mínim, cinc persones, una d’elles menor d’edat i han citat a declarar en seu policial una sisena persona menor d’edat. El motiu? Participar de la manifestació contra l’acte de VOX a la Plaça Espanya de Barcelona el passat 30 de març. Els detinguts d’avui passaran demà, 13 de juny, a disposició judicial.


Cal recordar que aquella manifestació es va saldar amb set persones detingudes, una d’elles, la companya antifeixista Ruth, va romandre en presó preventiva durant una setmana.
Fa un mes la nova Circular de la Fiscalia General de l’Estat sobre delictes d’odi generava certa alarma per la clara voluntat de perseguir l’antifeixisme. Però no és res de nou, aquesta operació instada directament per Mossos d’Esquadra, ja és una més de les que ens tenen acostumats. La persecució de l’antifeixisme ve de lluny, però no ens aturaran, no passaran.


Des d’Alerta Solidària cridem a la mobilització en solidaritat amb les persones detingudes i per plantar cara al feixisme i aquells que el normalitzen i emparen. I animem a participar demà de la solidaritat a la Ciutat de la (in)Justícia de Barcelona a les 12.30 per a exigir la immediata posada en llibertat de les persones detingudes i el cessament immediat del Conseller d’Interior que, novament, des del seu despatx, assenyala i deté a les persones que lluiten per una societat lliure de feixisme.

Ser antifeixista no és cap delicte, és una obligació!

Alerta Solidària, a Barcelona, Països Catalans a 12 de juny de 2019.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM