Mobilització contra la repressió amb 135 entitats adherides al manifest de suport a les encausades osonenques

Mobilització contra la repressió amb 135 entitats adherides al manifest de suport a les encausades osonenques

Avui són citades als jutjats de Vic per la Vaga General del 21F 2019
Convocada una nova concentració solidària a les portes dels jutjats

Ahir al vespre 150 persones s’han concentrat a la Plaça de la Catedral de Vic per donar suport a en Roger i en Guillem, represaliats per la Vaga General del 21 de febrer de 2019, i a d’altres osonenques encausades en el marc de les mobilitzacions posteriors a la sentència del Procés.

Com a presentació del col·lectiu Picot Negre, de suport a les represaliades polítiques d’Osona i el Lluçanès, han llegit el manifest de suport a les encausades. El text compta amb l’adhesió de 135 entitats d’arreu del territori.

Una representant d’Alerta Solidària va exposar el context general repressiu en què la repressió política ha actuat contra més de 3.000 persones d’ençà del 2017.

En Guillem i en Roger, dols dels encausats osonecs, es troben pendents de judici amb peticions de la Fiscalia, respectivament, de 4 anys de presó, 480 € de pena multa i 315 € per delictes d’atemptat contra l’autoritat i un delicte lleu de lesions; i 1 any de presó, 600 € de pena multa i 1.855 € de responsabilitat civil per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i dos delictes lleus de lesions.

La concentració i roda de premsa s’han acabat amb diversos càntics i Els Segadors.

Vic, Països Catalans, 18 de març de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM