L’independentisme és l’enemic i els mètodes per abatre’l són els de la lluita antiterrorista

L’independentisme és l’enemic i els mètodes per abatre’l són els de la lluita antiterrorista

La resposta del Ministeri de l’Interior, a la demanda d’explicacions requerida per Òmnium Cultural, en relació amb la infiltració d’un agent del Cuerpo Nacional de Polical al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ofereix una justificació vaga i genèrica on s’atribueix, a la lluita independentista, un context passat i present de «greus esdeveniments» i de «situacions de violència greu».

 

Amb diferents remissions a textos normatius com Reials Decrets o a la recentment actualitzada «Estrategia Nacional contra el Terrorismo», la màxima direcció política dels cossos i forces de seguretat de l’Estat situen l’independentisme en el context de la «lluita contra el terrorisme i l’extremisme violent». D’aquesta premissa se’n deriva una conseqüència lògica, per bé que aberrant: el combat per a la prevenció del delicte secessionista es pot fer, s’ha de fer i es fa, mitjançant aquells mecanismes que, per lesius dels drets fonamentals, han estat legalment reservats a la lluita antiterrorista.

 

Amb la resposta del Ministeri d’Interior a la mà, podem constatar que:

 

– L’Estat insisteix en presentar la societat catalana immersa en un marc de tensió insuportable i de greu violència, generada només per l’independentisme.

– L’Estat retorça la realitat per tal d’emparar l’ús de tota mena de mecanismes repressius, inclosos els més lesius per als drets fonamentals i que són només previstos per a la lluita contra el terrorisme, per tal de reprimir l’independentisme.

 

Aquesta resposta concorda amb els fets repressius que patim, amb nombrosos casos on el fantasma delirant de l’organització terrorista és emulada pels atestats policials, pels expedients judicials i pels relats que afinen els periodistes afins. Així es va actuar en contra de la Tamara, de l’Adri, i encara són encausats les companyes de l’operació Judas.

La visió del necessari recurs a la metodologia antiterrorista concorda també amb la d’altres òrgans de l’Estat, com la Fiscalia General, que insisteix any rere any, en situar en els seus estudis estadístics anuals, l’independentisme com a fenomen terrorista «nacional».

 

Des del SEPC i Alerta Solidària, denunciem la resposta del Ministeri d’Interior de l’Estat espanyol com una veritable declaració oficial de guerra contra l’independentisme català. Davant d’aquest text oficial tan greu només hi ha dues possibilitats: o bé rendir-nos i resignar-nos a un futur de precarietat i desaparició de tot vestigi de catalanitat, o bé ressituar-nos en l’organització popular, de base i ample, indestructible i única potencialment prou forta per vèncer l’Estat que ens empresona i ens vol extingides.

 

Per a nosaltres no hi ha res més a parlar amb l’Estat. No hi ha més temps per perdre. Aquest 11 de setembre, el 9 d’octubre i cada dia, organitzem-nos i lluitem fins a vèncer!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM