L’Esquerra Independentista organitza una manifestació estàtica al passatge Lluís Companys de Barcelona per l’11 de setembre

L’Esquerra Independentista organitza una manifestació estàtica al passatge Lluís Companys de Barcelona per l’11 de setembre

Les organitzacions que formen part de l’Esquerra Independentista organitzen una manifestació estàtica a les 19h hores al passatge Lluís Companys de Barcelona per la diada de l’11 de setembre. La manifestació estàtica comptarà amb totes les mesures sanitàries pertinents, es limitarà l’espai i l’accés, serà obligatori mantenir una distància mínima de dos metres i l’ús de la mascareta. Enguany a més, degut a la situació sanitària, l’accés es controlarà mitjançant un codi QR per tal de garantir-ne l’aforament i es prendrà la temperatura a tots els participants.

L’Esquerra Independentista ha decidit fer un pas endavant i mostrar-se com un agent mobilitzador clau per tal de reivindicar que hi ha una altra manera de viure en una Diada marcada pel context d’excepcionalitat protagonitzat per la crisi de la Covid19 i per la conseqüent crisi social, política i econòmica. “No estem plantejant una manifestació negacionista amb el virus. El virus ens el prenem molt seriosament, motiu pel qual farem la manifestació amb les màximes mesures de seguretat i distanciament social. Però també ens prenem molt seriosament els retrocessos en drets socials i nacionals, i creiem que cal plantar cara i sortir al carrer. Ens hi juguem moltíssim”, ha assegurat la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Rovira.

Conscients que davant l’ofensiva capitalista i patriarcal els drets polítics s’han de seguir reivindicant, es fa una crida a no abandonar ni els carrers ni els espais de lluita. Per tant, l’Esquerra Independentista entoma el compromís ferm d’organitzar-se i reinventar noves formes de lluita que garanteixin les mesures sanitàries recomanades pels professionals. Des de les organitzacions de l’Esquerra Independentista afegeixen: “Nosaltres no posem en qüestió cap mesura sanitària, al revés. Dedicarem tota la nostra força organitzativa a garantir mesures de seguretat sanitària, assessorats per les nostres nombroses militants en l’àmbit sanitari. Però justament defensem sortir al carrer i protestar per defensar un canvi de model, del model centralista i neoliberal que ha fet inevitable aquesta crisi, a un model de serveis públics, de treball segur, de dret a l’habitatge, i d’autodeterminació i plena independència, per sortir d’aquesta crisi”. Per això, més de 80 militants formaran part del servei d’ordre encarregat de controlar en tot moment que es compleixin les mesures sanitàries marcades per l’organització.

L’Esquerra Independentista ha criticat que des del Govern central i des dels governs autonòmics no s’està fent tot el possible per aturar el virus; les escoles, els hospitals, els CAP i les residències continuen sense els recursos imprescindibles per fer front a la crisi; per això reivindiquen que calen molts més professors, moltes més professionals sanitàries, molts més recursos que ara mateix o se’n van a l’àmbit privat o concertat, o se’n van a altres àmbits no prioritaris – com per exemple a pagar deute als bancs o els seus interessos.

Afegeixen que no hi ha prou recursos destinats a les inspeccions laborals per obligar les empreses a mesures de seguretat que permetin a les treballadores anar a treballar amb plena seguretat per reactivar l’economia. “Per això cal sortir al carrer. Perquè cal un canvi de model. Perquè cal posar els recursos on toca. Al servei de totes i no d’unes poques”, ha reivindicat Adriana Roca, portaveu d’Arran Jovent.

Per últim, es posa de manifest la plena independència dels Països Catalans com a única sortida possible, ja que qualsevol sortida d’aquesta crisi que pretengui “capgirar les regles del joc”, haurà de trencar necessàriament amb l’Estat espanyol i francès.

Paral·lelament, l’Esquerra Independentista també s’organitza actes polítics a Reus, Girona i Lleida.

Convocatòries divendres dia 11S

Manifestació juvenil a Barcelona
10.30h al carrer Ferran, de Barcelona

Lleida: 
13h, acte polític a Av. Blondel, Lleida

Reus: 
19.30h, concentració i acte polític a la plaça de la Llibertat

Girona: 

11h, acte polític al Passeig de la Copa

Manifestació fins l’ajuntament de Girona

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM