LES 9 DE CASSOLES

 

Abusos i vulneracions de drets fonamentals en la detenció de 9 militants del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, Arran i Endavant.

El passat dilluns 26 de juliol de 2021, a les 6:30h. del matí, tres patrulles dels Mossos d’Esquadra retenien 12 militants del Sindicat d’Habitatge de Cassoles. Aquestes havien acudit a la porta del número 22 del carrer de Ferran Puig quan s’havia donat l’alerta que els Mossos es disposaven a fer fora de l’edifici una família vulnerable. Mentre Mossos d’Esquadra els acusa de temptativa de robatori amb força, una tipologia de delicte que els permetia detenir a les militants del Sindicat.

 

Aquest fet no és aleatori ni fruit d’una mala decisió presa per un policia en concret, sinó que respon a la necessitat d’acabar amb el Sindicat d’Habitatge de Cassoles que des de fa més d’un any s’organitza per combatre el capitalisme rendista i l’especulació immobiliària. Denunciem que l’acusació d’aquest delicte no se sustenta ni tan sols en la versió policial dels fets i va ser feta amb intenció repressiva contra el Sindicat. La denúncia va fer-se un cop conegut el perfil de militants que es trobaven retingudes, i per sostenir-la Mossos d’Esquadra va requisar a les retingudes octavetes del Sindicat, cosa que les identificava clarament, però aquestes octavetes no apareixen en el recompte d’objectes de la minuta, una de les diferents irregularitats del procés.

 

Un cop retingudes les concentrades, la policia va identificar-les a totes i va elegir a 9 persones: 3 per perfil racial (les úniques no-blanques que es trobaven a prop) i 6 per perfil militant, que havien sigut reconegudes després de diferents trucades de mossos demanant informació sobre elles. Després de 2 hores al carrer la policia va decidir endur-se a les 9 activistes a comissaria, sense lectura de drets, emmanillades, amb una actitud agressiva i intimidant, negant la possibilitat d’anar al lavabo i beure aigua. L’actitud racista també va evidenciar-se a comissaria, quan únicament van ser registrades, i de forma violenta, les tres persones d’ètnia gitana-romanesa. 

 

Ens trobem davant d’una intensificació de la repressió al moviment pel dret a l’habitatge. Considerem que són actuacions preses a consciència per part de la direcció dels cossos policials, en línia amb les declaracions fetes per alguns dirigents institucionals com Albert Batlle, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, màxim responsable de la Guàrdia Urbana i ex-director general dels mossos d’esquadre, i Eva Parera, presidenta del consell del districte i diputada del parlament. És l’administració qui té l’obligació de garantir el dret a un habitatge digne, una obligació que no només incompleix sinó que es posiciona clarament en favor dels interessos de grans tenidors i fons voltors mercantilitzant diàriament l’habitatge i criminalitzant aquells que defensen que ha de ser un dret bàsic a garantir.  En aquest context és on estem veient que la repressió contra el sindicalisme habitacional s’endureix dia rere dia.

 

Ens volen sotmeses i desmobilitzades per tal que no puguem respondre als seus abusos, però davant la seva repressió demostrarem una vegada més que la solidaritat és la nostra millor arma. Per això presentem el Grup de suport de Les 9 de Cassoles que neix amb l’objectiu de lluitar per ensorrar el muntatge policial que pateixen les companyes encausades. Exigim i lluitarem per l’absolució de les nostres companyes i per no deixar impune aquest nou atac al Moviment per l’Habitatge. Contra la seva repressió, solidaritat i organització!

 

Força Sindicat!                   

Xarxes Socials del grup de Suport

Twitter

Aportacions i Material Solidari

antirepresindicassoles@protonmail.com

Venda de Material Solidari:

10 € – preu estàndard
12 € – preu solidari

Ens podeu seguir també a 

Podeu compartir aquesta informació a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Correu

Tots els vídeos d'alerta solidària

Podeu consultar tots els nostres vídeos a la zona web de vídeos
#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM