Previous slide
Next slide

LES 4 DEL HOLI

El 29 de setembre de 2018, organitzacions d’extrema dreta de la policia pretenen fer una concentració a la Plaça Sant Jaume per homenatjar els policies que van apallissar el poble català durant el Primer d’Octubre. Per impedir-ho, l’organització juvenil Arran convoca una manifestació sota el nom  “#HoliNoPassareu”, on es convida a dur pols de colors per fer front a la foscor del feixisme. 
 
Aquell dia, milers de persones es reuneixen a Via Laietana i Plaça Sant Jaume amb la intenció de deixar clar als feixistes que no poden campar lliurement homenatjant uns fets com els viscuts l’1 d’Octubre. 
 
A la Via Laietana es desenvolupa la manifestació de protesta davant d’un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra. L’acció és recordada per les fotografies dels Mossos pintats de colors i que ja han esdevingut un icona de la resistència. Aquell dia van ser detingudes 6 antifeixistes, i dues més el 14 de novembre per la policia nacional a més de diverses citacions que arriben a posteriori.
 
Quatre dones militants d’Endavant OSAN i, per tant, de l’Esquerra Independentista són identificades hores abans d’iniciar-se les manifestacions, segons la policia, portar la pols del Holi. Tres anys després arriba la petició del fiscal que els demana quatre anys de presó per cadascuna d’elles per desordres. El delicte de desordres té un topall de 3 anys, però fiscalia utilitza el polèmic agreujant de manifestació per pujar fins als 4 anys de presó que acaba demanant per a cada una de les companyes.
 
Entenent que la lluita contra el feixisme ha de ser sempre una de les prioritats, no podem permetre que intentin humiliar-nos i agredir-nos sense rebre cap resposta i no podem tolerar els muntatges policials pensats per estroncar les expressions de protesta i per limitar les manifestacions de qui tenim ideals antifeixistes, feministes, socialistes i independentistes.
 
La decisió de plantar-los cara va ser col·lectiva i per aquesta raó, és col·lectivament que assumim la defensa de les nostres companyes.

Xarxes socials del grup de suport #les4delHoli1312

Twitter

Aportacions i Material Solidari

ES94 3025 0002 4514 3345 9841

les4delholi@endavant.org

Venda de Material Solidari:

Polos:

Colors: Verd, Vermell, Negre: 25€

Cervesa artesana:

Pack 12 ampolles – 27€

Packs 24 ampolles – 54€

Comandes a les4delholi@endavant.org

Ens podeu seguir també a 

Podeu compartir aquesta informació a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Correu

Tots els vídeos d'alerta solidària

Podeu consultar tots els nostres vídeos a la zona web de vídeos
#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM