L'Audiència Nacional jutjarà 47 ciutadanes basques per defensar els drets de les preses

L'Audiència Nacional jutjarà 47 ciutadanes basques per defensar els drets de les preses

EL DIA 16 DE SETEMBRE DONARÀ COMENÇAMENT UN NOU JUDICI A L’AUDIÈNCIA NACIONAL CONTRA 47 CIUTADANS I CIUTADANES BASQUES: LA FISCALIA DEMANA PENES DE FINS 600 ANYS EN TOTAL

Els i les encausades en el sumari 11/13 donem a conèixer aquesta primera valoració:

 • El judici contra les 47 persones que estem en aquest sumari donarà començament el dia 16 de setembre, i es prolongarà, com a mínim, durant tres mesos. Han transcorregut 5 i 6 anys des que ens va detenir la Guàrdia Civil; alguns de nosaltres vam ser empresonats, i
  tots hem estat encausats. En l’actualitat seguim en llibertat provisional, a l’espera de ser jutjats a l’Audiència Nacional espanyola.
 • Durant tots aquests anys hem estat conscients que en qualsevol moment ens veuríem davant un judici. Hem comparegut cada quinze dies en seu judicial, i ha pesat sobre nosaltres la prohibició de sortir de l’Estat espanyol. Aquesta situació ha condicionat les nostres vides, i també les del nostre cercle més proper, d’aquelles persones a les que
  volem, i ens volen. Nosaltres ens enfrontem a l’amenaça de la presó, i el nostre entorn a la de la nostra absència, la dispersió i el fantasma de tenir a la presó a una persona estimada. Per tant, no anem a negar que estem davant d’una dura situació.
 • Organitzar mobilitzacions en favor dels drets dels presos polítics bascos, tenir cura de la salut dels presos, defensar-los en jutjats, realitzar intermediació, ser familiars de presos i organitzar-nos per fer front a la dispersió. Aquestes han estat les tasques que hem realitzat i aquests són els fets que van a jutjar. Hem treballat en favor d’una causa justa, hem organitzat la solidaritat, hem reivindicat els drets humans, i hem treballat perquè els presos polítics bascos estiguin en els seus pobles. en tot moment hem obrat sota els nostres principis ètics i polítics.
 • Aquesta causa judicial nascuda a les clavegueres de l’Estat és una aberració jurídica i social. La nostra tasca ha estat totalment pública, i ha tingut uns objectius clars: que els drets dels i les preses polítiques basques siguin respectats, per consolidar d’una vegada una situació de pau i justícia a Euskal Herria.
 • A nivell mundial s’està produint una terrible involució i són innombrables les violacions de drets. La situació que els presos bascos pateixen ara per ara podria ser un clar exemple. Sense anar més lluny, el cas dels joves d’Altsasu i els successos de Catalunya ens mostren l’abast de la regressió i la persecució a la qual ens referim.
 • En vigílies del judici, vam anunciar que no romandrem immòbils. denunciarem la injustícia que suposa aquest judici on i quan sigui necessari. Volem recórrer aquest camí amb la resta de la ciutadania, ja que som les i els ciutadans la garantia més efectiva per canviar aquesta situació i avançar cap a la justícia.
 • Creiem en un futur nou, en la justícia. Volem una Euskal Herria sense cap tipus de violència. Invertirem la nostra capacitat i la nostra voluntat per a això, mitjançant la veritat, la empatia i la construcció de ponts.
#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM