L’Ajuntament de Barcelona demana 2 anys i 6 mesos de presó per un veí de Barcelona per danys a un parquímetre i un contenidor

L’Ajuntament de Barcelona demana 2 anys i 6 mesos de presó per un veí de Barcelona per danys a un parquímetre i un contenidor

  • Amb aquesta acusació, que no es limita a reclamar el valor dels danys, el govern de Colau fa un salt qualitatiu en la repressió de les protestes.
  • El nou criteri municipal és més dur que el de la mateixa Generalitat, ja que l’acusació és només per danys i en cap cas per atemptat i lesions amb cap agent de la policia.

 

Barcelona Serveis Municipals, SA, l’empresa 100% municipal que gestiona diversos dels serveis de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat escrit d’acusació demanant 2 anys i mig de presó i més de 3000 euros d’indemnització contra un veí de Barcelona a qui acusa d’haver cremat un contenidor provocant danys a un parquímetre el passat 1r de maig de 2020. La societat, que té com a President el regidor del PSC Jaume Collboni i com a Vicepresidenta la regidora d’En Comú Janet Janz, fa així un salt qualitatiu en la repressió contra les protestes.


A diferència del criteri sostingut fins ara, en què l’Ajuntament de Barcelona només reclamava la indemnització pels danys en exercici de l’acció civil com a perjudicat pels danys, amb aquest escrit d’acusació Ada Colau impulsa un salt qualitatiu molt greu en l’àmbit repressiu, i passa a perseguir directament l’empresonament d’activistes i manifestants. L’intent d’empresonament de la dissidència evidencia el gir reaccionari de l’Ajuntament de Barcelona i el govern dels Comuns i el PSC que ja hem pogut veure amb les darreres declaracions de l’alcaldessa criminalitzant les protestes de solidaritat amb Pablo Hasél o amb la participació activa dels antiavalots de la Guàrdia Urbana (que havia promès dissoldre) en la repressió de les manifestacions.


Des d’Alerta Solidària exigim la retirada immediata de l’acusació per part de l’Ajuntament de Barcelona en aquest procediment i que aquest tipus d’acusacions no esdevinguin el nou criteri municipal en el futur, i exigim a l’alcaldessa Ada Colau que doni explicacions per aquesta acusació que, de la mà de l’acusació de la Fiscalia, redobla la repressió contra la dissidència i les protestes.


Adjuntem l’escrit d’acusació de BSM (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona, Països Catalans, 25 de març de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM