La persecució a la dissidència cerdana continua

La persecució a la dissidència cerdana continua

A febrer de 2021, amb la detenció i empresonament de Pablo Hasel, per les lletres de les seves cançons, es produïa l’enèsima vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol. Davant d’aquest fet, a Cerdanya, hi va haver diverses mostres de rebuig a l’empresonament i de solidaritat amb el raper.

Es van fer pintades, concentracions i diversos talls de carreteres per denunciar l’anomalia democràtica que suposava aquest fet repressiu que patia -i que pateix encara- el Pablo Hasel. Des del CDR Cerdanya ens en vam fer ressò, com a mostra de suport al Pablo i de rebuig a la repressió continuada contra la llibertat de pensament i d’expressió. No es tractava d’un cas aïllat, recordem que Valtònyc encara viu a l’exili pel mateix motiu.

Per un dels talls de carretera, fet entre Bellver i Prullans, ha estat citat a declarar un company del CDR Cerdanya. Aquest, però, conscient de l’absurditat del procediment i decidit a no col·laborar amb el sistema repressiu espanyol, s’ha negat a obeir les dues citacions judicials que ha rebut. En resposta a aquesta decisió, el Jutjat d’Instrucció núm. 1 de la Seu d’Urgell va decretar la seva cerca i captura, i avui els Mossos d’Esquadra han materialitzat la detenció del company del CDR.

Davant de tot això, des del CDR Cerdanya manifestem que:

• El passat 16 de juliol, va fer un any i mig de l’empresonament del raper lleidatà. Nosaltres ens mantenim fermes en la lluita pel seu l’alliberament i en la denúncia de la contínua retallada de drets que patim col·lectivament.
• Estem davant de l’enèsim muntatge policial i persecució política d’un membre del CDR Cerdanya.
• Convoquem una concentració davant del jutjat per demanar la posada en llibertat del detingut i per denunciar la persecució, repressió i escarni polític.
• No callarem ni ens aturarem davant d’un Estat feixista que ens vol callades i submises.

 

22 de juliol de 2022, Cerdanya, Països Catalans

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM