La Gina del Clot: absolta!

La Gina del Clot: absolta!

Una vegada més, i no ens en cansarem, cal reprovar l’actitud dels Mossos d’Esquadra i la Fiscalia, que han perseguit sense fonament la veïna del Clot

.

La sentència, emesa per la Secció 3a de l’Audiència Provincial de Barcelona, reitera les nombroses «imprecisiones y vaguedades» dels policies que atribuïen a la Gina haver mogut dos contenidors, en un dia de protestes contra la sentència del Procés.

Cal recordar que la fiscalia, que podria haver valorat racionalment l’escassa validesa de l’acusació formulada pels Mossos, i en aquest sentit, hauria d’haver proposat l’arxivament de la causa tan bon punt va arribar als jutjats, va sol·licitar ni més ni menys que dos anys de presó i, per fer-ho més punyent per a la independentista, va requerir que la condemna fos substituïda per l’expulsió del país per un període de 8 anys. La Gina, veïna del Clot, té nacionalitat anglesa, i això dona peu a la fiscalia a sol·licitar la desproporcionada pena del desarrelament familiar, social i laboral mitjançant l’expulsió. La Gina va arribar aquí a 6 anys, a la vila de Benidoleig, a la comarca de la Marina Alta, al País Valencià, on va arrelar i créixer personalment i política. Fa tres anys que viu, milita i treballa a Barcelona.

Els mossos d’Esquadra han afirmat, en la instrucció i en el judici, que van identificar la Gina, en plens disturbis, malgrat que aquesta hauria anat tan tapada que només li van veure els ulls, el front i el serrell. Preguntats per l’excel·lent capacitat de reconeixement, a distància i amb l’agitació del moment, els policies han assegurat que havien identificat la Gina mesos enrere en una altra protesta. El cas, però, és que la Gina, a diferència d’altres militants del Clot que sí van ser identificats aquell dia, i que van rebre les corresponents i abusives multes administratives, no va rebre mai cap sanció, cap carta, res de res. És a dir, novament, resta en l’aire la veritable font de la identificació de la Gina. Aportant-hi un poc de llum resulta que la Gina milita a Endavant-OSAN, també a la CUP, participa dels moviments populars del barri del Clot, i ha col·laborat de manera activa en campanyes de suport a altres persones represaliades com l’Adrià Catasús i en Marcel Vivet.

Així, avui, arribem a l’absolució de la Gina, tanmateix el mal ja està fet. L’acció de l’Estat per coaccionar el dret de manifestació d’ella i del seu entorn ja ha fet efecte. Sota els governs regionals de Junts x Catalunya i d’ERC, els Mossos segueixen la seva pràctica d’assetjament a la persona militant i proven així de frenar la mobilització popular que tant els incomoda. La Gina, que s’ha sentit intimidada i s’ha rumiat en més d’una ocasió participar o no en manifestacions, ha comptat però amb un entorn polític veïnal extraordinari

. A aquest suport, i a la fermesa ideològica de la Gina, devem no haver perdut una militant i haver guanyat una veritable lluitadora. Felicitats per la bona feina!

La Gina es queda a casa!
I nosaltres, amb ella, seguim el combat! Visca la Terra!

Clot, Benidoleig, Països Catalans
a 14 de juliol de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM