La Generalitat impulsa la petició de presó contra els qui defensaven la investidura promesa de Puigdemont el 30 de gener de 2018

La Generalitat impulsa la petició de presó contra els qui defensaven la investidura promesa de Puigdemont el 30 de gener de 2018

El Tribunal Constitucional va vetar el ple d’investidura previst, per aquell 30 de gener de 2018, i que havia de comportar la restitució del President Puigdemont. Roger Torrent, d’ERC, va cedir a la pressió i va suspendre la sessió. La promesa d’uns i altres, de restituir la legalitat del govern legítim va quedar truncada i aplaçada. Lluny de fer-la efectiva, o almenys de reconèixer que ja no és la seva prioritat, avui es repeteixen hipòcrites i inconcretes promeses sense cap mena de credibilitat.

No només no s’ha restituït el govern sinó que a més es pretén portar a la presó a aquells qui van mobilitzar-se seguint les seves consignes. Ara, els lletrats de la Generalitat impulsen les acusacions als jutjats penals espanyols per acabar d’imposar el silenci que tant els incomoda.

El 30 de gener del 2018 milers de persones van mobilitzar-se al Parc de la Ciutadella de Barcelona per exigir la efectivitat de la promesa de restituir el President Puigdemont. Una d’aquestes persones, veïna de Solsona, és acusada ara d’haver posat una corda en una tanca del recinte del parc i d’haver propiciat una empenta a un mosso, sense causar cap mena de dany. Es troba immersa en un procés penal iniciada per la denúncia dels Mossos d’Esquadra i en el que la Generalitat li demana tres anys i 10 mesos de presó. Sumant-se a aquesta petició, la fiscalia ha formulat idèntics arguments i acusacions. Només falta ara la fixació de la data de l’enèsim judici polític contra un manifestant independentista.

És el món al revés, capitanejat pels qui no han sabut adreçar-se ni un sol moment a la ciutadania amb la sinceritat i la transparència que el moment reclama.

És l’evidència del pas del govern efectiu al govern repressiu.

Nosaltres no podem fer veure que res d’això no està passant. No deixarem mai soles les persones que havent defensat les institucions i llibertats catalanes es troben al punt de mira del sistema repressiu espanyol, menat per jutges de Madrid o funcionaris submisos al poder central com el Conseller Buch o el President Torra.

Serem, ara i sempre, en defensa de la República: ni un pas enrere!

La República és al carrer!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM