La Generalitat destina recursos de lluita antiterrorista a combatre el moviment pel dret a l’habitatge

La Generalitat destina recursos de lluita antiterrorista a combatre el moviment pel dret a l’habitatge

Com hem pogut constatar amb la documentació aconseguida a través dels jutjats, darrere de l’operació de la setmana passada, que consistí en la detenció de quatre reconeguts militants del Sindicat d’Habitatge de Cassoles i de la Verneda, alhora militants d’organitzacions de l’Esquerra Independentista com Arran i Endavant, es troba la Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents. Grup policial, incardinat en l’Àrea Central d’Informació Interior, alhora dins l’opaca Comissaria General d’Informació. Com apunten fonts dels Mossos, aquesta Unitat té com objectius la investigació i localització de grups d’extremisme violent, entre els quals els de caràcter terrorista. A aquesta Unitat devem les operacions i fabulacions sobre els Comitès de Defensa de la República o l’elaboració de les llistes llarguíssimes d’assistents a les protestes i talls de l’autopista, al Pertús, el novembre de 2019.

 

La referida Unitat, de suposada alta complexitat i capacitat tècnica, va engegar l’operació a corre-cuita, detenint els activistes per uns fets ocorreguts ni més ni menys que vuit mesos enrere. Sense ordre judicial ni cap element objectiu que justifiqués l’operatiu i els arrestos, les quatre persones investigades haurien d’haver estat citades a comissaria, o bé a jutjats, per al correcte esclariment dels suposats fets delictius.

 

Convé recordar que els fets que els atribueixen van succeir fa 8 mesos, durant el desallotjament del Bloc Llavors, on se succeïren dures càrregues policials i on, a primera línia, van rebre els cops de les porres les diputades de la CUP. Les mateixes que dimecres passat, dia de les detencions, tenien previst celebrar la primera reunió amb el President Aragonès, de cara a refer la unitat estratègica independentista.

 

Destinar aquesta Unitat policial a reprimir les que s’organitzen per defensar drets tan bàsics i fonamentals, com el dret a l’habitatge, és d’una perversió infame i insuportable. Els abusos que cometen les unitats operatives, sobre el terreny, són conegudes i sovint causen la indignació de la ciutadania quan és confrontada a imatges de detencions sense sentit i de violència gratuïta. Però encara més problemàtica és l’opacitat amb què operen els grups que preparen els operatius, els que apunten els objectius i els qui, sota criteris polítics que vulneren els drets humans de participació social i de llibertat ideològica, cuinen els atestats que acabaran mesclant, per a confusió de l’opinió pública, activistes pels drets humans amb terrorisme.

 

• Exigim que el Departament d’Interior expliqui el motiu de l’operatiu i el perquè de l’atribució a aquesta Unitat les investigacions sobre el moviment pel dret a l’habitatge.
• Exigim l’exclusió de la referida Unitat Central d’Investigació d’Extremismes Violents de la persecució del moviment pel dret a l’habitatge i exigim que es facin efectius, d’una vegada per totes, els mecanismes de control, fiscalització i depuració de les trames policials que són a l’origen de la repressió per motivacions polítiques.

Ni un dia més d’abusos i de criminalitzacions!


Pel dret a l’habitatge, sempre amb les que lluiten, FORÇA SINDICAT!!!

 

Barcelona, Països Catalans,
7 de febrer de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM