La Generalitat de Catalunya vol empresonar un independentista que es manifestava a la convocatòria de Tsunami Democràtic

La Generalitat de Catalunya vol empresonar un independentista que es manifestava a la convocatòria de Tsunami Democràtic

El 18 de desembre de 2019, Tsunami Democràtic va convocar, en un acte no-violent, a totes aquelles que defensem els drets, la sobirania popular, l’autodeterminació dels pobles i la posada en llibertat de totes les preses polítiques.

I allà ens vam trobar…

El 18 de desembre de 2019, les forces repressores, van respondre amb violència. Van provocar aldarulls i disparar projectils de foam contra totes les que ens vam mobilitzar pacíficament. A cops de porra, van pretendre fer-nos callar. Ens van tornar a represaliar, com sempre, al servei dels interessos de l’Estat.

Però la repressió no va acabar aquí pel Brian. Tant ell com altres vuit persones van ser detingudes aquell dia. El seu delicte? No és cap altre que creure en el dret a l’autodeterminació dels pobles, el respecte cap a la sobirania popular, l’acció directa i el suport mutu.

I per les seves idees és que avui es troba en aquesta situació. Poc després de quedar en llibertat sense mesures cautelars gràcies als advocats d’Alerta Solidària, els Mossos el van anar a buscar a la feina i va ser detingut per segona vegada, per les concentracions contra el Consell de Ministres que es van celebrar el 21 de desembre de 2018, a la Llotja de Mar de Barcelona.

Ara per ara, sense tenir en compte el que puguin demanar per la segona detenció, en Brian s’enfronta a una acusació d’atemptat contra l’autoritat i de lesions per part de la fiscalia que comportarien un total de dos anys de presó, això només per la detenció ocorreguda a la convocatòria portada a terme per Tsunami Democràtic l’any 2019.

La Generalitat però, no es queda enrere, que també es presenta com a acusació particular i l’acusa a més, de desordres públics. Sembla doncs, que s’hagin oblidat d’aquell 1 d’octubre de 2017, quan amb l’empara del Govern vam sortir a defensar les urnes. Sembla que ignorin també, que el dia que en Brian va ser detingut al Camp Nou, estava allà com tothom, lluitant per la llibertat de totes les preses polítiques.

És per això que considerem, cada una de les acusacions que es presenten, producte d’una persecució política per part de l’Estat i que consta de la complicitat de la Generalitat de Catalunya. Una persecució que es perpetua en el temps, que patim cada cop que fem nostres els carrers i que vulnera els drets socials de totes.

Per tant, és imperativa l’absolució del nostre company, així com la retirada de l’acusació particular per part de la Generalitat de Catalunya a totes les causes obertes contra les represaliades i dissidents d’aquest Estat opressor.

A més, demanem a aquelles persones que se sentin apel·lades, que segueixin lluitant. Això ja no es tracta només del dret a l’autodeterminació. Pels nostres drets, les nostres llibertats i la cultura popular, trobem-nos al carrer.

Si toquen a una, ens toquen a totes!

Grup de Suport Brian

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM