La Generalitat de Catalunya torna a presentar-se com acusació particular contra dos encausats post-sentència

La Generalitat de Catalunya torna a presentar-se com acusació particular contra dos encausats post-sentència

Avui hem sabut que el Departament d’Interior, comandat per Miquel Buch, s’ha presentat com acusació en el cas del David i l’Àlvaro, veïns de Parets del Vallès i empresonats durant 17 dies a la presó de Quatre Camins durant les mobilitzacions post-sentència.

Se’ls acusa d’atemptat a l’autoritat i de danys per, segons la versió policial, trencar un retrovisor. Paradoxalment, no existeix cap part de lesions a cap Mosso d’Esquadra. La Generalitat continua exercint acusacions contra independentistes, tal com ja ha passat amb els 9 de Lledoners, contra l’Ibrahim i el Charaf de Girona a les mobilitzacions post-sentència, els independentistes que van mobilitzar-se el 30G contra la detenció de Puigdemont o el cas de l’Eloi, detingut a la Vaga General del 21F, on la Generalitat va recórrer la seva absolució.

 

Quatre agents de la Brigada Mòbil declararan aquest dimecres davant el jutge per maltractaments
El que si existeix és el part de lesions pels maltractaments que van patir durant la detenció. L’Álvaro i el David van ser apallissats pels Mossos d’Esquadra, presentant ferides pel cos i cara que van requerir punts de sutura. Durant la detenció van ser atesos a l’Hospital amb la presència d’una parella d’agents dins la consulta mentre passaven la revisió davant el facultatiu. La presència dels dos antidisturbis impedia que poguessin explicar les causes de les seves ferides.
Alerta Solidària ho vam denunciar davant la Ciutat de la Justícia el passat novembre i aquest dimecres 15 de juliol quatre agents dels Mossos d’Esquadra hauran de declarar com a investigats davant el jutjat nº25 de Barcelona.

 

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Interior, acusa independentistes i defensa els Mossos d’Esquadra.
Una vegada més, Miquel Buch, amb el beneplàcit del Govern d’ERC i JxCat, actua contra l’independentisme i exerceix com a defensa dels Mossos d’Esquadra que, amb total impunitat, van dedicar-se a apallissar manifestants durant les mobilitzacions post-sentència en una operació conjunta amb la Policia Nacional espanyola.

Des d’Alerta Solidària exigim la retirada de les acusacions de la Generalitat contra l’independentisme i contra qualsevol membre del moviment popular que ha sortit al carrer per defensar-se d’aquest sistema capitalista i patriarcal. Exigim també la immediata destitució del conseller d’Interior, que des del primer dia del seu mandat s’ha dedicat a reprimir les mobilitzacions populars: detenint, identificant i perseguint els activistes antidesnonaments, multant amb la llei mordassa per exercir el dret de manifestació o executant identificacions massives.
Tota aquesta pressió policial, ha quedat demostrat, no servirà perquè ens quedem a casa.

 

Barcelona, 14/07/2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM