La Fiscalia recorre la sentència que absolia les 12 persones jutjades per seure a les escales del TSJC

La Fiscalia recorre la sentència que absolia les 12 persones jutjades per seure a les escales del TSJC

  • La fiscal Montserrat Poderoso demana la condemna a 2 anys i mig i acusa als magistrats de l’Audiència Provincial de parcialitat i arbitrarietat.
  • En el recurs també demana que si el TSJC no els condemna, es repeteixi amb magistrats diferents.

La fiscalia ha presentat recurs d’apel·lació contra la Sentència dictada per l’Audiència Provincial el passat 20 de febrer que va absoldre a les 10 persones acusades de desordres públics i dues de resistència a l’autoritat per participar en l’acció de denúncia a les escales del Palau de Justícia de Barcelona el 23 de febrer de 2018. La fiscal del cas, Montserrat Poderoso, considera que la decisió del tribunal que va absoldre als activistes és arbitrària per no condemnar per un delicte de desordres públics, malgrat que la sentència recollia l’extensa jurisprudència del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg invocada per les defenses que considera que aquest tipus d’accions pacífiques es troben emparades pel dret fonamental de manifestació i reunió. A més a més, esgrimeix que la valoració de la prova feta pel tribunal, presidit per la magistrada Montserrat Comas, és irracional i parcial.

En el recurs, que haurà de resoldre la Sala Civil-Penal del Tribunal Superior de Justícia presidida pel magistrat conservador Jesús María Barrientos, la fiscalia demana la condemna de les 12 persones que van ser absoltes i, en cas que el TSJC no ho estimi, que es declari la nul·litat del judici i la sentència i ordeni repetir-lo, això sí, amb un tribunal diferent “cuya imparcialidad no se hallara comprometida” ja que considera “irracionals les inferències del tribunal” que va absoldre als acusats.

Des d’Alerta Solidària entenem que el recurs del Ministeri Fiscal és un nou intent desesperat de criminalització de qualsevol expressió de dissidència política que demostra que ni el canvi en el govern espanyol ni en la Fiscalia General de l’Estat suposen cap canvi real del tarannà repressiu i autoritari de l’estat espanyol. Davant d’aquest nou atac, manifestem que seguirem lluitant contra la repressió vingui d’on vingui.

Països Catalans, 17 de juny de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM