La fiscalia i la Generalitat acusen i abusen: peticions de penes aberrants contra dos independentistes de Parets del Vallès

La fiscalia i la Generalitat acusen i abusen: peticions de penes aberrants contra dos independentistes de Parets del Vallès

En el tancament de la instrucció que se segueix al Jutjat d’Instrucció núm. 25 de Barcelona, contra 2 independentistes i contra 4 agents dels Mossos d’Esquadra, la fiscalia i la Generalitat han concretat les respectives imputacions i sol·licitud de penes de presó, encarant un judici que encara no té data.

Del zero absolut per als agents, imputats per delictes de lesions contra els dos veïns de Parets, als 3 i 6 mesos de presó sol·licitats contra els dos manifestants, per part de la Generalitat, i fins als 9 anys i mig de presó que els demana la fiscalia.

 

Imputació dels mossos
La detenció, la nit del 18 d’octubre de 2019, s’inicia amb l’assalt de quatre agents de la BRIMO, porres a les mans, que agredeixen els independentistes fins i tot quan ja són a terra. De les lesions contingudes en els atestats mèdics, l’Audiència Provincial, en una resolució on estima que cal prosseguir amb les investigacions contra els quatre agents, afirma que «(…) objetivan un nada desdeñable elenco de lesiones en los investigados David y Álvaro». La mateixa resolució, de la Secció 5a i de 8 d’abril de 2021, posa de manifest les notables contradiccions de versions exposades pels policies per tal de justificar les referides lesions. Malauradament però, la fiscalia i la Generalitat, una vegada més, en demanen la lliure absolució i han estat part actives en demanar que s’aturi la seva investigació.

 

Imputació dels independentistes

Qualificats jurídicament els fets, arriba de nou l’escàndol. La Generalitat, malgrat no existir cap agent lesionat, contradient el que ha proclamat falsament en diverses ocasions, quan justifica la persecució d’independentistes perquè al·lega que és obligada a personar-se quan un policia ha resultat ferit, presenta en aquest cas càrrecs contra els dos independentistes. Delictes lleus de maltractament, de resistència i d’atemptat en haver-se oposat els veïns de Parets, segons la versió acusatòria, a la detenció i procedint a llençar dues ampolles d’aigua intentant la fugida. Malgrat l’absència de cap lesió, i només remarcant un dany a un furgó policial valorat en 45 €, la Generalitat es persona, no actua contra els agents acusats d’apallissar els independentistes i, contra aquests, sí que actua: els demana 3 i 6 mesos de presó i sancions pecuniàries que arriben als 1.500 €.

 

Espectacularment greu és l’aberrant qualificació jurídica que en fa, dels mateixos fets, la fiscalia. En un nou, i no darrer, exercici de xantatge, el ministeri públic eleva tant com pot les peticions per tal de forçar els acusats a sucumbir a l’amenaça i resignar-se a un pacte d’acceptació de fets. Només així s’entén l’abús que suposa demanar 9 anys i mig de presó pels fets que per a l’acusació particular de la Generalitat suposen un màxim de 6 mesos. Per a la fiscalia, i malgrat l’absència d’agents lesionats i només un dany en un mirall d’un furgó policial, valorat en 45 €, els independentistes han de respondre dels delictes de desordres públics, atemptat agreujat i danys agreujats. Tot aplicant penes màximes que eleven, per a cada un dels dos encausats, fins als 9 anys i mig de presó les possibles sancions que han d’afrontar els dos veïns de Parets.

 

En David i l’Álvaro van sortir a protestar contra una sentència injusta, la del Suprem del cas «procés», i van topar amb la desenfrenada repressió policial i judicial d’aquells dies en què tot valia per aturar les manifestacions. Des de les prohibides bales de goma, a les de foam, a les pallisses, a les persecucions en furgoneta amenaçant i enfotent-se’n per megafonia… Desenes de detencions i presons preventives que en alguns casos s’han resolt amb absolucions però també amb pactes forçats per la fiscalia on s’assumeixen fets a contracor.

 

La impunitat policial, així com la sincronitzada actuació repressiva i venjativa dels òrgans estatals, amb la connivència dels serveis jurídics al servei d’una Generalitat dimitida, només poden ser combatudes per la consciència i la persistència. Consciència en conèixer com funcionen els ausos que patim al dia a dia. I persistència per entendre que la repressió colpeja dur però no atura l’injust de l’opressió nacional i social que patim i no atura, ni ara ni mai, el desig per alliberar-nos-en.

 

Al costat del David i de l’Álvaro, de les seves famílies i amistats. Amb ells amb la lluita per la seva llibertat i la de tot el poble. Seguim, no ens rendim!

 

A Parets del Vallès, Països Catalans, 6 de maig de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM