La Fiscalia i la Generalitat acusen de nou, ara pel tall de la Meridiana

La Fiscalia i la Generalitat acusen de nou, ara pel tall de la Meridiana

Una vegada més, Fiscalia i Generalitat acusen a una persona per manifestar-se contra la sentència del Tribunal Suprem. Aquesta vegada l’acusació va contra un jove que va participar del tall de l’Avinguda Meridiana de Barcelona el 18 d’octubre de 2019, quan va ser detingut per dos agents dels Mossos d’Esquadra que se li van tirar a sobre i se’l van endur a comissaria. Tant la Fiscalia com la Generalitat acusen al jove d’atemptat a l’autoritat i lesions lleus, perquè segons la versió policial un dels agents es va fer mal al dit.

Fins a 2 anys de presó i quasi 6.000 euros per una contusió lleu al dit

El Fiscal del cas, Víctor Castells Domenech, demana una pena de presó de 2 anys i 1.080 euros de multa, a banda d’una indemnització 1.350 euros per l’agent que afirma les lesions al dit. Per la seva banda, la Lletrada de la Generalitat, Teresa Malla Fandos, demana 6 mesos de presó i 720 euros de multa, però eleva la indemnització a l’agent dels Mossos fins a 4.609 euros. Segons l’informe de la metgessa forense l’agent tant sols presentava una contusió i va dur una fèrula de forma preventiva durant 5 dies, i hauria estat 10 dies de baixa, però la Generalitat reclama més de 4.000 euros perquè segons l’agent a vegades li fa mal el dit.

Volem remarcar que tant l’acusació com les suposades seqüeles es basen exclusivament en la versió dels Mossos d’Esquadra, sense que hagin aportat cap mena de prova dels fets ni de les suposades seqüeles. Com tantes altres vegades, a jutges, fiscals i fins i tot a la Generalitat els hi és més que suficient una versió policial per portar a judici a la dissidència política encara que no hi hagi cap prova, amb l’únic objectiu d’atemorir als moviments populars i dissuadir de les protestes, alhora que intenta castigar econòmicament als manifestants amb multes i indemnitzacions absolutament desorbitades.

Generalitat i Fiscalia, de nou de la mà en la repressió contra l’independentisme

Una vegada més, la Generalitat de Catalunya governada per JxCat i ERC acusen conjuntament a un altre manifestant que va sortir al carrer durant l’octubre del 2019 per denunciar la repressió i rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que enviava a la presó a part del Govern, Carme Forcadell i Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Exigim la retirada de les acusacions de la Generalitat contra l’independentisme i contra qualsevol membre del moviment popular que ha sortit al carrer per defensar-se d’aquest sistema capitalista i patriarcal. Exigim també la immediata destitució del conseller d’Interior, que des del primer dia del seu mandat s’ha dedicat a reprimir les mobilitzacions populars: detenint, identificant i perseguint els activistes antidesnonaments, multant amb la llei mordassa per exercir el dret de manifestació o executant identificacions massives.

Meridiana, Barcelona, Països Catalans, 30 de juliol de 2020

Alerta Solidària
Solidaritat Perifèrica
Meridiana Resisteix

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM