La fiscalia desbocada: quatre anys de presó per la pols de colors del Holi Fest antifeixista

La fiscalia desbocada: quatre anys de presó per la pols de colors del Holi Fest antifeixista

La fiscalia envia un dur escrit d’acusació contra quatre militants d’Endavant (OSAN): quatre anys de presó per cap per desordres públics agreujats.

 

La protesta del 29 de setembre de 2018, avui fa exactament 3 anys, obsessiona la fiscalia espanyola. Aquell dia, en aquell context, una marxa d’un sindicat policial ultra-dretà baixava per Via Laietana per homenatjar a la violència policial del 1r d’octubre.

 

L’organització juvenil Arran va convocar una concentració de rebuig a l’altura de plaça Sant Jaume. Prevista com a «Holi Festival», es pretenia llençar pols de colors per simbolitzar el contrast de la vida, plural i alegre, contra la grisor policial i feixista. La festa però va acabar amb duríssimes càrregues policials dels Mossos d’Esquadra.

Quatre militants antifeixistes, identificades en acabar aquella protesta van ser detingudes per dur a sobre bosses de pols de pintura. El mateix va passar amb altres dos membres d’Endavant-OSAN, jutjats i absolts. En aquest darrer cas, la fiscalia va voler condemnar-los per d’atemptat contra l’autoritat i no se’n va sortir. Ara canvia d’estratègia i ho intenta pels desordres públics. I ho fa usant l’agreujant polèmic de l’art. 557.bis.3r que refereix la comissió dels desordres en l’ocasió d’una manifestació. Article que amplia el topall dels tres anys de presó del delicte bàsic i permet així exigir 4 anys de reclusió per a cada una de les quatre independentistes encausades.

 

La protesta del «Holi Fest» antifeixista ha comportat entre altres la condemna de Marcel Vivet, per una agressió al dit d’un policia que va motivar l’obertura d’un 2n procediment penal encara obert contra un altre independentista, l’Adrià. Totes dues causes són objecte de recursos de nul·litat per part de les defenses d’Alerta Solidària.

 

També va resultar-ne encausada la Paula. Acusada però absolta, d’atemptat contra l’autoritat per haver-se enfrontat i llençat un cop de peu, segons els mossos, a un grup de policies que encerclaven uns manifestants. També absolts van acabar en Pol i l’Aleix, acusats de nou d’atemptat contra l’autoritat. I encara en instrucció queda un sui generis procediment contra 4 independentistes per haver proferit simples crits contra la policia i la Guàrdia Civil, aquell mogut 29 de setembre de 2018.

 

Des del grup de Suport «Holi 1312» i des d’Alerta Solidària per a les companyes d’Arran, per a les independentistes encausades d’Endavant (OSAN) a qui la fiscalia demana 4 anys de presó, i també per a la resta de persones represaliades i al conjunt de manifestants d’aquell dia en la protesta antifeixista, el nostre més convençut agraïment i reconeixement. Van ser les úniques a articular una resposta a la desfilada feixista, on cal, al carrer. La sola reacció institucional va ser la carta blanca als comandaments de la Brimo i la conseqüent batalla campal. L’odi descontrolat de Mossos i fiscalia acaben de fer la resta: dobles procediments, condemnes de presó per l’acusació de la Generalitat i processaments amb peticions desbocades per portar pols de pintura. Pols de pintura.

 

Barcelona, Països Catalans, 29 de setembre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM