La defensa d’Adrián Sas interposa un recurs contra la sentència

Roda de premsa en suport a Adrián Sas

La defensa d’Adrián Sas interposa un recurs contra la sentència

La setmana passada va ser interposat un recurs d’apel·lació en contra de la sentència condemnatòria contra Adrián Sas. El vilafranquí s’enfronta a una condemna de 3 anys, 6 mesos i 1 dia. La condemna del veí de Vilafranca dependrà del recurs que ha interposat la seva defensa. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà d’examinar el recurs d’apel·lació interposat i ratificar, modificar o ordenar redactar de nou la sentència condemnatòria. Caldrà esperar uns mesos per saber-ne el posicionament final.

 

A presó per l’agreujant només reclamat per la Generalitat

El que determina l’entrada efectiva a la presó de l’independentista és la petició que l’acusació particular, exercida per la Generalitat, va fer per apreciar l’agreujant d’objecte perillós. La fiscalia no es va acollir a aquest criteri entenent que no es pot considerar perillós un pal de bandera, de la mateixa manera que ho entén la defensa. De manera automàtica però, i sense cap justificació ni raonament, la sentència adopta el criteri de la Generalitat i eleva el que hauria estat una condemna mínima de probablement un any de presó a la de tres anys i un dia. Condemna a la qual cal sumar-hi sis mesos per delicte menys greu de lesions.


Per tant, superant el llindar dels dos anys que determinen l’entrada en presó d’una persona sense antecedents, el vilafranquí veu com és gràcies a la Generalitat que es passa d’una condemna inferior als dos anys a una de més de tres anys i mig.


Protestes al carrer

La resposta a la condemna no es va fer esperar i la capital del Penedès va viure una primera manifestació de repulsa. Els propers dies seran clau per organitzar el que potser serà, per culpa del govern efectiu actual, una sentència ja ferma d’entrada a presó.


Amb el cap ben alt i el puny tancat,
GRUP DE SUPORT SAS ABSOLUCIÓ, ALERTA SOLIDÀRIA I BAULA XARXA SOLIDÀRIA


Vilafranca del Penedès, Països Catalans
15 de gener de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM