Jutjats tres veïns del Baix Llobregat per protestar contra el trasllat dels presos polítics a Madrid

Jutjats tres veïns del Baix Llobregat per protestar contra el trasllat dels presos polítics a Madrid

Avui s’ha celebrat al Jutjat de Menors 6 de Barcelona l’Audiència contra tres joves que el passat 1r de febrer de 2019 es van manifestar a Barcelona per protestar contra el trasllat dels presos polítics per ser jutjats al Tribunal Suprem a Madrid. Els tres acusats, que el dia dels fets eren menors d’edat, van participar en la manifestació que un cop va arribar a la Plaça Sant Jaume es va dissoldre sense incidents, més enllà del llançament d’alguns ous i dos petards comercials d’escassa potència. Tot i que els fets es poden veure perfectament amb les imatges de les càmeres de seguretat del Palau de la Generalitat, i els mateixos Mossos d’Esquadra feien constar a l’atestat que no podien atribuir cap llançament ni cap fet delictiu als tres menors, el Ministeri Fiscal ha tirat endavant amb l’acusació fins avui.


Segons el relat del Ministeri Fiscal una manifestació multitudinària va acabar amb greus incidents, llançament de tota mena d’objectes perillosos i incendiaris, i per això ha demanat condemnar als tres acusats per un delicte de desordres públics agreujats per actes de gran violència que posen en perill la vida i per manifestació multitudinària, i per atemptat contra l’autoritat. No obstant això, tant en la declaració dels tres acusats, en les declaracions dels Mossos i en les imatges de vídeo, els fets han quedat completament desmentits. De fet, malgrat mantenir l’acusació fins al final, la fiscalia ha reconegut que no hi havia “cap element d’imputació objectiva” vers els acusats, el què posa de relleu la inconsistència de la causa.


Per la seva banda, tant els tres acusats com la defensa han exposat amb claredat que els tres menors van exercir el seu dret fonamental de reunió i manifestació, i que aquest és l’únic motiu pel qual han estat portats a judici després de dos anys de procediment entre la Fiscalia de Menors i el Jutjat.


Des d’Alerta Solidària, Arran i el SEPC volem denunciar de nou la repressió de l’estat contra la dissidència política, i en particular un cas clar de persecució política pel mer fet d’haver participat en una manifestació amb voluntat exemplaritzant per tant de dissuadir al jovent dels Països Catalans d’organitzar-se i lluitar per la independència, el socialisme i el feminisme.


Malgrat la seva repressió, seguim enfortint xarxes i organització!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM