Judici a una veïna de Ripollet per plantar cara al feixisme de VOX

Judici a una veïna de Ripollet per plantar cara al feixisme de VOX

Demà, dilluns 21 de març del 2022, a les 12h30, se celebrarà el judici contra la companya del Comitè de Dones de Ripollet, al Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Cerdanyola, per haver protestat contra la carpa que VOX va posar a Ripollet, el dia 3 de juliol del 2021.

Recordem que VOX, un partit sense representació municipal ni secció local, va instal·lar una paradeta a la plaça Pere Quart de Ripollet on va repartir propaganda feixista el dia 3 de juliol del 2021. Les veïnes i veïns de Ripollet, entre els quals es trobava la nostra companya, van fer ús del seu dret constitucional de manifestació i d’expressió, i van exposar ben alt i clar que Ripollet és una ciutat on no es toleren discursos d’odi racistes, masclistes, xenòfobs, lgbtifòbics ni feixistes.

Després de la protesta la nostra companya va rebre la notificació que havia estat denunciada als jutjats de Cerdanyola per Juan Carlos De Segura Just (diputat de VOX al Congrés dels Diputats) i per Manuel Jesús Acosta Elías (diputat de VOX al Parlament de Catalunya) amb acusacions de furt, injuries, amenaces i delicte d’odi. El 23 de desembre del 2021 va haver d’anar a declarar als Jutjats de Cerdanyola i finalment serà jutjada pel delicte lleu de furt i pel delicte d’amenaces.

VOX, amb el seu discurs feixista, masclista, racista, xenòfob i lgtbifòbi fomenta l’odi contra la diversitat que representen els col·lectius que formen part del veïnat de Ripollet. La seva presència al nostre municipi és una estratègia per trencar la convivència escampant mentides i assenyalant a companys i companyes i a grups vulnerables, quelcom que no considerem admissible en una societat democràtica. És per això que les companyes i companys van protestar contra la imposició d’una paradeta d’aquest partit que escampa odi allà on va i reforça polítiques excloents, discriminatòries i violentes.

Les persones de col·lectius oprimits, com a veïns i veïnes, sabem que els seus discursos no només fomenten una divisió fictícia de la nostra societat, sinó que es tradueixen en agressions de tot tipus a nivell municipal, però també institucional, a través de la desprotecció legal de les dones, de les persones migrants i del col·lectiu LGTBI. És per això que no hem de permetre que el feixisme ocupi cap espai a la nostra ciutat perquè puguin difondre els seus discursos d’odi.

Davant d’aquesta situació el Comitè de Dones de Ripollet, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Cerdanyola-Ripollet i Alerta Solidària volem manifestar el nostre total suport a la nostra companya i reiterarem el nostre compromís en la lluita contra el feixisme.

Juntes contra el feixisme!
Ripollet, Països Catalans, 20 de març del 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM