Fiscalia i Generalitat demanen presó per en Marcel, detingut durant el Holi contra JUSAPOL

Fiscalia i Generalitat demanen presó per en Marcel, detingut durant el Holi contra JUSAPOL

El passat 29 de setembre de 2018 milers de persones es manifestaven al centre de Barcelona per mostrar el rebuig a l’associació neofeixista Jusapol, un sindicat de Policies i Guardia Civils que volia ocupar la plaça Sant Jaume. Començava el “Holi Festival” a Via Laietana, amb l’objectiu de posar color a la foscor del feixisme i amb aquesta acció engegava una violenta reacció de la policia, la qual va efectuar nombroses càrregues contra els manifestants que restaven atònits davant d’una reacció policial desproporcionada. En aquest context, en Marcel, un jove que es trobava entre els milers de manifestants que hi havia en aquell moment a la Via Laietana, va rebre les càrregues que la policia estava efectuant.

 

Cinc mesos després dels fets, en Marcel Vivet fou detingut a Badalona, casualment, dos dies abans d’una vaga general. Passà un dia sencer a comissaria fins que fou posat a disposició judicial i alliberat unes hores més tard. Aquesta detenció va ser una decisió política dels Mossos d’Esquadra que podrien haver posat el cas en coneixement del jutjat i que fos aquest qui decidís si procedia a la seva citació o detenció. No obstant, els Mossos d’Esquadra una vegada més van optar per una detenció innecessària amb l’única voluntat d’enviar un missatge d’escarment i avís a les portes d’una vaga general.

 

Dos anys més tard, en un context que es preveu d’alta tensió social, la maquinària repressiva de l’Estat torna a activar-se per desmobilitzar el moviment juvenil, independentista i d’esquerres. D’una banda, la fiscal responsable del procediment, Ana Sanz, acusa al Marcel de de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus, demanant fins a 6 anys i mig de presó, 600 eruos de multa i 1.560 euros d’indemnització. Per la seva banda, la Lletrada de la Generalitat, Encarna Garcia Rosado, formula la mateixa acusació, demanant 4 anys, 9 mesos i un dia de presó, 600 euros de multa i 1.549,77 euros d’indemnització. Totes dues acusacions volen fer pagar al Marcel unes lesions al canell que ell no va provocar, sinó que amb tota probabilitat responen a la brutalitat amb que els agents van colpejar als manifestants antifeixistes.

 

Des del Grup de Suport denunciem que es tracta d’un judici polític, en el marc de la macro causa contra l’independentisme, i un nou intent de desmobilitzar i destruir les vides de joves militants d’esquerres i independentistes. Exigim l’absolució d’en Marcel, la reparació personal i que els cossos policials assumeixin responsabilitats sobre les càrregues policials i el dispositiu que aquell dia pretenia, altra vegada, criminalitzar el moviment antifeixista i blanquejar l’espanyolisme més ranci i repressiu. A més a més, exigim a la Generalitat de Catalunya la retirada immediata de l’acusació formulada contra en Marcel, i ens solidaritzem amb totes aquelles persones que pateixen repressió i que a més a més veuen com el govern català continua perseguint manifestants antifeixistes de mà de la fiscalia espanyola.

 

Finalment, volem agrair la feina que fan els companys i companyes d’Alerta Solidària, les mostres de suport rebudes tant a nivell col·lectiu com personal i transmetre tota la força i solidaritat al Marcel i a la seva família i entorn, així com amb totes les persones represaliades per la seva activitat política.

 

La repressió contra la dissidència política és una de les armes més visibles de la guerra bruta de l’Estat contra el moviment independentista. En Marcel, com tants d’altres militants per l’alliberament nacional, social i de gènere, no es trobarà mai sol, perquè som molts al seu costat. Conscients que la solidaritat és la nostra millor arma, sense cap por seguirem defensant els nostres drets.

 

Grup de Suport “Marcel Absolució”

Alerta Solidària

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM