Finalitza el judici contra "Controlades" relacionat amb la manifestació del Primer de maig de 2016

Finalitza el judici contra "Controlades" relacionat amb la manifestació del Primer de maig de 2016

Aquesta setmana, després de 3 anys de procés judicial obert, vuit militants d’Arran acusades de coautoria en desordres públics i danys per participar a la manifestació del 1r de maig del 2016 en Barcelona han estat jutjades a l’Audiència Provincial els dies 13 i 15 de maig. Ara, ha quedat vist per sentència. És per això que des d’Arran i Alerta Solidaria volem fer un seguit de consideracions:

En primer lloc, constatar l’ús de fitxers policials il·legals per part de Mossos i el Departament d’Interior per identificar i posteriorment processar les vuit joves, amb l’objectiu de perseguir i criminalitzar la dissidència política. Durant aquests dos dies de judici oral Mossos ha utilitzat termes com sistemes informàtics per identificar persones i fitxer auxiliar per relacionar persones, no obstant això, la Sala no ha permès que les defenses de les vuit encausades fessin cap pregunta en relació a això. Tampoc ha permès que les encausades fessin al·lusions i expliquessin per què creuen que són jutjades.

En segon lloc, assenyalar l’incompliment dels requisits legals establerts en algunes de les proves presentades per Mossos. Diversos vídeos estan tallats, amb imatges en negre, sense data i hora de gravació, sense autoria i sense saber quina cadena de custòdia han seguit. Sense el respecte a la cadena de custòdia no es pot assegurar que els vídeos no hagin estat alterats o modificats.

En tercer lloc, posar de manifest que Fiscalia ha introduït un fet a les conclusions definitives que no constava en l’escrit d’acusació, això no ha permès a les defenses rebatre-ho durant el judici oral. En alguns moments del judici hem vist, per part d’algunes magistrades, una actitud contra les encausades i les defenses amb cares de desaprovació i frases en veu baixa com “¡Qué se callen ya!” És per tot això que constatem una evident aliança entre Mossos i Fiscalia durant tot el judici.

I per últim, i com a conclusió de totes les valoracions, insistir en què ens trobem davant d’un nou judici polític i un atac frontal al dret a la manifestació. L’ús de fitxers policials il·legals, el desproporcionat escrit d’acusació de Fiscalia i els impediments al dret a defensa durant el judici són alguns dels exemples més clars. Ara, després de tres anys de procés judicial, queda vist per sentència i sortim del judici amb la mateixa determinació i convicció amb què vam sortir als carrers el 1r de maig de 2016. Perquè la repressió no ens atura, perquè si ens toquen a una ens toquen a totes!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM