Fi del secret de sumari pel tall al Pertús: 197 persones encausades

Fi del secret de sumari pel tall al Pertús: 197 persones encausades

Més de 300 persones implicades en el global de les

mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic

 

L’acció del dia 11 i 12 de novembre de 2019 va ser reprimida per agents policials francesos i espanyols. A les bandes nord i sud de la frontera imposada les policies i aparells judicials han seguit recorreguts diferents exercint la repressió seguint el principi d’estrènyer més o menys en funció de l’amenaça que suposa l’activisme polític dissident.

 

Del ban nord-català, tenim constància que dotze persones van ser retingudes, algunes d’elles van accedir a declarar allà mateix, i quatre van ser citades a la capital del Rosselló dies més tard. Una va comparèixer davant el delegat del procurador i tres més van ser citades a la policia de duanes. Passats els mesos hem constatat que cap d’aquests procediments ha avançat i només cal lamentar la retirada de dos vehicles per la grua amb les corresponents sancions.

 

Contràriament, del ban sud-català la repressió ha premut l’accelerador convertint un tall per manifestació no convocada en una autèntica cacera de bruixes. Es pretén socialitzar la repressió amb citacions massives i estendre la por a la mobilització.

 

El Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Figueres ha acordat aixecar el secret de sumari i acumular dues causes iniciades pels Mossos i ampliades amb investigacions de la Guàrdia Civil. En la primera, hi ha una doble denúncia creuada entre un policia autonòmic i un independentista que s’acusen mútuament de lesions. El manifestant va ser l’únic detingut en aquell moment. La segona causa és més general i s’hi investiguen els delictes de desordres públics i danys, on hi caben les ocupacions de les vies AP7 i N-340 així com la instal·lació de tendals, tarimes, tanques… i els desperfectes causats a l’alçada del Pertús i la Jonquera. Aquí hi apareix un llistat de fins a 196 persones i que el jutjat pretén citar a declarar properament. Cal suposar però que això ja serà passat l’estiu.

 

Cal no oblidar que pel tall de l’AP7 a Salt, del dia 12 de novembre, ens consten 52 persones citades més sota diligències dels jutjats de Girona, i encara 42 persones més de les Terres de l’Ebre pels talls a la N-340 investigats pels jutjats d’Amposta.

 

Així doncs hi ha un mínim de 303 persones implicades en aquestes mobilitzacions, moltes de les quals encara desconeixen que hi són concernides.

 

Alerta Solidària fa una crida a totes les persones que hagin rebut o puguin rebre en les properes setmanes una comunicació dels jutjats o dels cossos policials perquè es posin en contacte amb nosaltres. La via és fàcil mitjançant el correu «alerta@alerta.cat»

 

Treballem per poder capgirar aquest cop repressiu, per enfortir les xarxes de suport i, aprofitant la seva nova embranzida, fer-los caure, quan abans millor.

 

Amb el suport i la força de tot un poble, ho aconseguirem!

 

Figueres, Països Catalans,

23 de juliol de 2020

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM