Ens tornen a absoldre…malauradament a tots!

Ens tornen a absoldre…malauradament a tots!

Ja tenim sentència, absolutòria per a totes les parts, pel cas «fora de càmera», jutjat a l’Audiència Provincial de Barcelona, el passat 4 d’octubre. Hi acudíem com a defensa i acusació. Defensa del Roger, que era acusat d’haver-se resistit en una identificació fins a colpejar un agent de la Policia Nacional. I acusació contra els dos agents que vam poder identificar, que van ser els que van detenir en Roger i que, dins de la Jefatura de Via Laietana, i en un lloc «fora de càmera», li van propinar una pluja de cops.

La notícia ha causat un regust amarg. En Roger, que va ser detingut l’11 de novembre de 2017, aviat farà cinc anys, ha viscut des d’aleshores amb neguit: la detenció, la pallissa i, a sobre, la petició de 3 anys de presó.

 

El periple judicial per arribar, el passat 4 d’octubre, a judici, i per trobar-se amb els dos únics agents del Cuerpo Nacional de Policia que va ser possible identificar, acusats per un delicte contra la integritat física i moral d’en Roger, va ser considerable. Després de diverses irregularitats, per fi celebrem el judici i descobrim membres de l’advocacia de l’estat entre el públic, preocupats pel que pogués passar als seus agents, fet que interpretem com a un bon motiu per treure pit.

La por va canviar de bàndol.

 

En sortir del judici, somrèiem perquè dúiem la feina feta, però amb una estranya sensació. Ara, en llegir la Sentència, ho entenem. Absolen el Roger, perquè mai han tingut cap prova per perseguir-lo. Ni atemptat ni resistència. Res de res.

 

Però absolen els agents de la policia nacional perquè ho han fet tot per mirar cap a una altra banda. Ens diuen que manquen proves suficients per acreditar les tortures. Proves que vam sol·licitar en el minut zero, com les imatges de les càmeres de la Jefatura de Via Laietana, i que increïblement van ser tramitades pel jutjat un any i quatre mesos més tard. Setze mesos més tard! A les portes del judici, arriba la resposta i, òbviament, ja no hi ha imatges. Sense imatges no hi ha proves.

 

Nosaltres seguim i seguirem.

La feina ha estat ben feta i en traiem pit: ens han absolt! No podia ser d’altra manera. Alleugerit queda en Roger, la seva família i el seu entorn, a qui agraïm també tot el suport rebut. Nosaltres ens mantenim fermes i al seu costat i fins on calgui arribar, arribarem, per fer justícia. Seguim i seguirem!


Premià de Mar, Països Catalans, 13 d’octubre de 2022.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM