En Valtònyc no serà extradit a l’Estat espanyol

En Valtònyc no serà extradit a l’Estat espanyol

a l’Estat espanyol

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha fet saber al company pobler que confirma la decisió del Tribunal de Primera Instància, és a dir, que no autoritza l’extradició sol·licitada per les autoritats espanyoles.

 

Una excel·lent notícia amb importants conseqüències que volem destacar:

• El company Valtònyc queda lliure de l’amenaça de ser extradit per la condemna imposada per l’Audiència Nacional espanyola, per tres anys i mig de presó, pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de les seves cançons.
• La justícia belga sanciona el sistema judicial espanyol amb un dur qüestionament de les seves lleis i procediments penals. Malgrat la col·laboració d’extradicó ràpida acordada en el marc de la Unió Europea, l’Estat belga ha constatat l’abús que pretenia fer-ne l’Estat espanyol reclamant un ciutadà seu per uns fets que només sota el biaix de persecució ideològica o política poden ser considerats delictes.
• L’Estat belga evidencia que en l’àmbit de la llibertat d’expressió hi ha barems diferents amb què un sistema democràtic i de dret pot funcionar. No és necessari, ni convenient, ni just, per a la salvaguarda d’incerts béns jurídics, atropellar drets fonamentals com la llibertat d’expressió. L’Estat espanyol suspèn, un cop més, en matèria de drets i llibertats.

 

Cal tenir present però que l’Estat espanyol continuarà determinat en exhaurir totes les possibilitats repressives contra el company Valtònyc. Serà per la via de qüestionar l’actual resolució de l’alt tribunal flamenc davant del Tribunal de Cassació belga, que en revisaria qüestions formals i no pas de fons, amb escasses o nul·les possibilitats d’èxit; o bé, per nous procediments, és a dir, per noves sol·licituds d’extradició derivades de nous judicis i condemnes que l’Estat espanyol pugui arribar a imposar. Aquest darrer supòsit és el que s’albira a partir d’un procediment judicial obert a Sevilla per suposats delictes d’amentaces a la Guàrdia Civil.

 

Sigui com sigui, avui és un dia de celebració, d’èxit absolut, per al qual ha estat batallant en Josep, la seva família, companys, amistats i evidentment també l’excel·lent equip de juristes.

 

Cal felicitar en Valtònyc per haver-nos fet a tots un poc més lliures!

Malauradament però, la felicitat no és del tot plena. No oblidem la presó que pateix el company Pablo Hasel, el nostre deure de seguir lluitant per alliberar-lo i l’obligació que pesa sobre el conjunt de la societat catalana per desenlliuar-nos d’una vegada per totes d’un règim que persegueix i castiga a qui no defensa els seus privilegis.

 

Sense por, sempre endavant, visca la lluita per la llibertat!

 

Alerta Solidària,
Mallorca, Països Catalans, 28 de desembre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM