En Charles, pres post-sentència, serà jutjat el pròxim 20 de febrer

En Charles, pres post-sentència, serà jutjat el pròxim 20 de febrer

Qui és en Charles?

En Charles és un jove americà de 30 anys, veí de Barcelona. El passat 18 d’octubre al matí, durant la Vaga General, estava al centre de Barcelona quan mentre buscava material per reutilitzar en un contenidor va ser detingut per agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A la motxilla duia uns pots de blanquejador dental, els agents li van dir que allò era material inflamable i que el detenien perquè anava a cremar el contenidor.

Per què està a presó?

Actualment es troba privat de llibertat al Centre Penitenciari Brians 1 per aquests fets, el motiu? L’únic motiu ser un estranger que tracta de sobreviure com pot a Barcelona. L’Audiència Provincial de Barcelona, sense concedir la vista demanada per la defensa, va resoldre el recurs interposat demanant la seva llibertat, denegant-lo sota el motiu de ser estranger i l’elevada petició de penes del Ministeri Fiscal, sense entrar a valorar la desproporció en les peticions fiscals.

De què se l’acusa?

Tot i que es va demostrar que no hi havia res de material inflamable en el contingut de la seva motxilla, el Jutjat d’Instrucció núm. 16 de Barcelona va decidir tancar precipitadament la instrucció del cas.

Se l’acusa d’un delicte de danys mitjançant incendi i un delicte de desordres públics, malgrat que el contenidor en qüestió no va patir cap mena de dany. El Ministeri Fiscal demana per aquests suposats delictes un total de 6 anys de presó, una multa de 7200 euros i l’expulsió del territori de l’Estat espanyol.

En quin estat es troba el procediment?

Encara que es va fer un recurs contra el tancament precipitat de la instrucció, el qual encara no ha estat resolt, el cas s’ha enviat al Jutjat del Penal núm. 2 de Barcelona per l’enjudiciament. S’ha assenyalat el Judici per al proper dijous 20 de febrer a les 12h.

Què necessitem?

Per al judici del proper dia 20 de febrer necessitaríem que si algú va ser testimoni de la seva detenció es posi en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic alerta@alerta.cat indicant el seu nom i cognoms i número de telèfon. La detenció va tenir lloc el passat dia 18 d’octubre de 2019 sobre les 11.30 del mati del Carrer Pelai de Barcelona a l’alçada del número 10, vora de la Plaça Universitat.

Si no vas ser testimoni de la detenció, però tot i així vols donar suport a en Charles, t’esperem el proper 20 de febrer a les 11h a la porta de la Ciutat de la (in)Justícia.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM