El proper 3 i 4 de juny 13 estudiants seran jutjats enfrontant-se a 111 anys de presó i 130.000€ de multa

El proper 3 i 4 de juny 13 estudiants seran jutjats enfrontant-se a 111 anys de presó i 130.000€ de multa

Tenim data de judici! El propers dies 3 i 4 de juny de 2021 la fiscal MARIA PILAR LOPEZ FONDÓN ens porta a judici a 13 estudiants per defensar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.

Ens demana fins a 111 anys de presó i 130.000 euros de multa per participar a la vaga estudiantil del 2 de març del 2017. L’informe policial i la instrucció evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), evidenciant la persecució política i ideològica i amb la voluntat de rastrejar l’activitat militant de les acusades.

 

Se’ns imputen els delictes de desordres públics i danys, però lluny d’individualitzar els càrrecs com el dret requereix, inclouen a totes les acusades dins d’un mateix grup que suposadament va cometre els delictes dels quals se’ls acusa. Demostrant, així, amb una instrucció ridícula, la inexistència de proves concloents que les encausades fóssim les autores d’aquests delictes.

 

La Fiscal Maria Pilar Lopez Fondón ens demana unes penes totalment desproporcionades que posen de manifest la voluntat de desmobilització en un curs de constant lluita.

 

Denunciem públicament la ja esmentada i repetida repressió i persecució del moviment estudiantil per part de la Generalitat i de la mà dels Mossos d’Esquadra. Fiscalia i Mossos ens volen tancar a la presó pel simple fet de protestar i exigir l’aplicació d’una demanda legítima aprovada al Parlament de Catalunya.

 

NECESSITEM LA TEVA AJUDA!

L’alta petició de penes i la tretzena de persones encausades implica que ens trobem en un procés judicial amb moltes despeses que van des de pagar als advocats a poder tenir la capacitat per poder fer una campanya denunciant el nostre cas. Som 13 estudiants, joves i amb pocs ingressos, que no podem assumir totes aquestes despeses. Se’ns demanen 8 anys i mig de presó a cadascú, amb risc d’entrar a la presó, i necessitem arribar a 15.000 euros per poder fer front a una part de les despeses da cara el judici.

 

És per aquest motiu que HEM ELABORAT UN TOTSUMA DEMANANT LA TEVA COL·LABORACIÓ. Necessitem de tota la solidaritat possible. Sense la teva aportació no podem fer una defensa ferma de cara al judici que eviti condemnes que impliquin l’entrada a la presó.

 

Si ens toquen la Pública, ens toquen a totes!

 

Per més informació consulta les nostres xarxes:

Twitter: @PublicaJudici

Instagram: @lapublicaajudici

Web: http://publicajudici.cat/

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM