El jutge instructor de la causa del 23S intenta tancar el sumari quan li plou el 10è revés judicial

El jutge instructor de la causa del 23S intenta tancar el sumari quan li plou el 10è revés judicial

EL JUTGE GARCIA CASTEJÓN VOL TANCAR LA INSTRUCCIÓ I DEIXAR LA CAUSA DEL 23S A LES PORTES DE JUDICI MALGRAT EL REVÉS JUDICIAL NÚMERO 10.

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha tornat a donar la raó a les defenses exercides per Alerta Solidària en la causa contra els 12 independentistes del 23S. I ja en van 10!

Amb aquesta darrera, de data de 28 de juny, ja sumem 10 resolucions diferents de la Sala que estableixen que no permetre a les defenses accedir a la causa DP 104/17 vulnera el seu dret a la defensa. La darrera resolució és extremadament clara remarcant que el jutge segueix insistint en restringir el dret d’accés de les defenses malgrat les nombroses resolucions de la Sala que li diuen que no procedeix tal restricció.

El jutge instructor està fent filibusterisme jurídic per evitar que les defenses puguin accedir-hi, desobeint les resolucions de la Sala superior. Per saltar-se-les, malgrat que són rotundes i clares, respecte a permetre l’accés complet, sense forats de cap mena, el jutge instructor està seleccionant els elements als quals decideix, arbitràriament, que poden ser accessibles a les defenses. Fins i tot, en el darrer intent desesperat de vulnerar el nostre dret de defensa, ha instat ja al Ministeri Fiscal perquè sol·liciti la conclusió del sumari i perquè redacti l’escrit d’acusació. És a dir, insta els tràmits necessaris per poder tancar la instrucció de la causa que tant li costa de digerir, no complint amb allò que ha acordat per la Sala, i tenint més de 10 recursos més pendents en tràmit.

Des d’Alerta Solidària denunciem que mentre el jutjat central d’instrucció 6 segueix sense donar compliment a allò que li ordena la Sala, amb total impunitat, la causa de la vergonya contra les 12 encausades continua. Recordem que d’aquestes, n’hi ha 6 que tenen el seu dia a dia limitat per les mesures cautelars imposades.

Vista l’escassa qualitat processal de la instrucció, sumada a les aberracions jurídiques que es cometeren en l’operació policial inicial, amb les entrades als domicilis, els escorcolls de pa sucat amb oli, les detencions i els empresonaments, considerem que aquesta causa hauria de ser arxivada de forma immediata. Només l’orgull ferit del sistema repressiu espanyol justifica el manteniment d’aquesta instrucció fallida, que es mou per interessos repressius polítics i no pas per un equilibrat procediment penal que atengui el principi fonamental d’igualtat d’armes.

No cedirem, seguirem fins a l’arxivament o l’absolució de les companyes!

Països Catalans, 4 de juliol de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM