De sis anys i mig de presó a ni un sol dia: En Brian, absolt!

De sis anys i mig de presó a ni un sol dia: En Brian, absolt!

 

Tan enrevessada com desastrosa, la instrucció que ha mantingut l’espasa de Dàmocles durant tres anys i mig sobre el cap d’en Brian, veí de Mollet del Vallès, amb una petició de sis anys i mig de presó, ha quedat finalment en no res. Absolt de tots els càrrecs.

 

Del Consell de Ministres a l’absolució
La celebració del Consell de Ministres a Barcelona, el 21 de desembre de 2018, no va ser mostra de concòrdia, sinó de protestes que es van estendre arreu, i de duríssima repressió: desenes de ferits i 30 persones imputades (3 a l’Ampolla, 7 a Tarragona i 20 a Barcelona).

 

En Brian va ser detingut després de participar en la protesta de Tsunami Democràtic, en el partit Barça Madrid. D’aquest fet se n’ha derivat una condemna d’un any i mig de presó, ara recorreguda al TSJC. Posteriorment, i després de ser espiat durant una setmana, amb la causa pel Consell de Ministres oberta als jutjats, els Mossos d’Esquadra van tornar-lo a detenir, sense cap mena de necessitat ni justificació. És l’estil propi de la casa: abusos i despropòsits.

 

Els atestats policials del 21-D són un garbuix d’informacions sense sentit. Només amb mala fe es pot entendre que s’atribuís diversos fets delictius al veí de Mollet. De les mateixes fonts en quedava clar que una puntada de peu contra el colze esquerre d’un agent, clau en la fonamentació de l’acusació, va ser feta per una noia i no per en Brian. Però la fiscalia, que va comprar acríticament el relat dels mossos, no va dubtar en carregar-ho tot a l’esquena d’en Brian. I el magistrat del Jutjat d’Instrucció núm. 5, suposat garant de la correcta investigació, va cloure les diligències amb una interlocutòria mediocre i indigna: tot endavant i cap a judici.

 

A sala, sense vergonyes
Amb el cap ben alt en Brian i la defensa, exercida per Alerta Solidària, rebutjant cap pacte i anant per l’absolució. Als testimonis, els Mossos, que es contradiuen sense parar, sense vergonya per saber que el tribunal no els renyarà i que el Departament d’Interior, en tot cas, els condecorarà. Entre altres perles, un d’ells relata haver patit lesions, que no les va denunciar per haver-se’n anat de vacances, tot i que a continuació es queda en evidència perquè es demostra que no va deixar la feina durant dies. A l’acusació, la fiscalia, sense immutar-se per haver contribuït a encausar en Brian per uns fets que no havia comès, es manté en la seva petició inicial, reclama sis anys mig per desordres, atemptat i maltractament d’obra, però per ironia de la història, oblida acusar en Brian de l’únic fet que la sentència declarà provat: que el veí de Mollet va empènyer amb les dues mans l’escut policial d’un agent de la Brigada Mòbil. Sense ser culpable de cap puntada de peu, de cap llençament, de cap moviment de mobiliari, ni d’haver arrencat cap escut tirant a terra cap agent, i sense acusació per l’empenta de l’escut, el tribunal conclou: absolució. Un nyap, que faria riure, si no fos pels quatre anys de patiment, per al Brian, la seva companya, la seva família i la gent de Mollet.

 

I aquí no passa res?
Entre altres preguntes, ens demanem, si des d’un inici era evident que la puntada de peu s’atribuia a una noia no identificada, com s’ha pogut mantenir la fiscalia, atribuint aquesta conducta al Brian, tot arribant a demanar-li sis anys i mig de presó? Ni fiscalia, ni mossos, ni jutge instructor, ni els respectius caps, inclosos els de la Generalitat, no dimitiran. Però ves per on, nosaltres tampoc. Amb en Brian, i amb tota la gent compromesa en aquest llarg, però constant, camí cap a la llibertat, no pensem dimitir. Seguirem esforçant-nos per dur la justícia i la llibertat que se’ns priva en aquesta presó de pobles anomenada Espanya.

 

Seguim i seguirem fins a la República catalana!

Mollet del Vallès, Vallès Oriental, Països Catalans


20 de maig de 2022

 

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM