Ciutadans porta a judici 4 militants LGBTI

Ciutadans porta a judici 4 militants LGBTI

Coincidint amb la Diada Internacional per l’Alliberament LGBTI del 28 de Juny, el partit Ciutadans va desplegar una estratègia de provocació i victimisme arreu de l’estat espanyol. Malgrat que des de totes les entitats convocants de les diverses mobilitzacions convocades en desenes de ciutats se’ls va advertir que no eren benvinguts, especialment arran dels seus recents pactes amb Vox i PP, el partit d’Arrimadas va decidir presentar-se a totes les convocatòries amb tota la simbologia del partit i, com no, moltes banderes espanyoles. Malgrat l’intent de provocar i rebentar les mobilitzacions, els provocadors van ésser expulsats una per una de totes les convocatòries, el què el partit ultra no va desaprofitar per presentar-se com a víctimes amb el cinisme que els caracteritza.

 

A la ciutat de Barcelona, Ciutadans havia anunciat que, malgrat el rebuig i el veto dels organitzadors, assistirien amb un autobús carrossa a la desfilada del “Pride”, la marxa impulsada per la patronal d’empreses que exploten l’oci privat LGBTI. Com en la resta de convocatòries, Ciutadans també va ser expulsada d’allà i ni tan sols va poder accedir a la zona de la marxa. En aquell moment, no contents encara amb la dosi d’espectacle i provocació que havien anunciat, l’autobús dels ultres es va adreçar a la Plaça Universitat, punt d’inici de la manifestació històrica i reivindicativa que el moviment LGBTI celebra de forma ininterrompuda des de 1977, en un acte de provocació encara major. Malgrat que els entorns de la Plaça Universitat ja estaven tallats al trànsit, tant la Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos d’Esquadra van permetre el pas del bus de Ciutadans fins a estacionar just al costat de l’inici de la manifestació amb la clara intenció de provocar a les persones concentrades i incorporar-se a la manifestació malgrat el rebuig de les convocants. 

 

Davant de la provocació per part de Ciutadans, que fa ser possible per la connivència dels cossos policials presents, desenes de persones es va col·locar davant de l’autobús per impedir que Ciutadans continués amb les seves intencions i assegurar que la manifestació es pogués celebrar sense el seu boicot i les seves provocacions. Gràcies a la determinació de totes les activistes presents, Ciutadans va veure frustrat el seu propòsit i no van passar

Més d’un any després dels fets, quatre militants LGBTI han estat citades com a denunciades el proper 13 d’octubre de 2020 a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per a la celebració d’un Judici de Delictes Lleus per coaccions i danys arran de la denúncia de Ciutadans i d’una investigació dels Mossos d’Esquadra basada totalment en el perfil polític de les persones denunciades. 

 

Des de l’Esquerra Independentista volem deixar clar que ni van passar a la manifestació, ni passaran el proper 13 d’octubre, perquè al carrer, als jutjats i on faci falta seguirem plantant cara al feixisme i l’LGBTI-fòbia de Ciutadans i de qui sigui. Així mateix, fem una crida a donar suport a les quatre persones denunciades el proper 13 d’octubre a les 11 hores al davant de la Ciutat de la Justícia (accés per Gran Via).

 

Contra el feixisme i l’LGBTI-fòbia: no van passar i no passaran!

Absolució encausades!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM