Arxiven el procediment per les accions al peatge de La Roca durant la primavera de 2018.

Arxiven el procediment per les accions al peatge de La Roca durant la primavera de 2018.

El jutjat dictamina el sobreseïment per a tres persones, acusades de participar en les accions d’obertura dels peatges durant la Setmana Santa del 2018.

El Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Granollers ha arxivat recentment el procediment judicial en el que s’investigava una de les accions que es van dur a terme als peatges durant la Setmana Santa de l’any 2018.

L’abril del 2018 diversos manifestants es van alçar per una república lliure de peatges, protagonitzant accions a diversos peatges del Principat en el marc de l’operació tornada de les vacances de primavera.

Amb el pretext d’aquestes accions, l’Audiència Nacional va dur a terme una operació en la que es va detenir a la Tamara, confinant-la al seu municipi, i es va tractar de detenir a l’Adri, que des de llavors roman a l’exili.

Paral·lelament a aquesta actuació, Abertis va interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, els qui van remetre l’atestat als Jutjats de Granollers, obrint una investigació arran d’aquesta denúncia contra tres persones.

Finalment, després d’un any i mig de procediment judicial, s’ha acordat el sobreseïment de la causa a l’entendre que no hi ha indicis de delicte respecte les persones identificades a l’atestat dels Mossos d’Esquadra. Lamentablement, aquesta resolució no tindrà un efecte immediat sobre els casos de l’Adri i la Tamara, doncs l’Adri segueix a l’exili sense garanties per a poder tornar i la Tamara està a l’espera de judici.

Des d’Alerta Solidària condemnen rotundament les actuacions que s’han seguit a instància d’Abertis i amb el beneplàcit dels Mossos d’Esquadra contra aquestes companyes pel simple fet de manifestar-se.

La Roca del Vallès, Països Catalans, 2 de juliol de 2020.
Alerta Solidària

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM