Arxivada la causa per la crema d’una bandera espanyola a Tarragona

Arxivada la causa per la crema d’una bandera espanyola a Tarragona

El magistrat del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Tarragona, ha acabat per donar la raó als advocats de les encausades i ha procedit a l’arxivament del cas.

Sense delicte no hi ha causa

Els fets instruïts ens porten a la manifestació del 1r d’octubre de 2020, on es va cremar una bandera espanyola dins el marc de la protesta per la repressió de l’Estat contra la dissidència independentista, i per la llibertat dels Països Catalans. Fet inadmissible per a la Brigada d’Informació de la Policia Nacional que va córrer a obrir una investigació, donada la seva fòbia a la llibertat d’expressió i, segurament també, a la poca feina que tenen. Van tirar d’arxius il·legals d’activistes per imputar a dues persones que no van ser identificades in situ sinó que, per sorpresa seva, van veure’s immerses en un nou procediment judicial pel delicte arcaic de «ultrajes a España».

El passat 2 de novembre, una de les investigades va ser citada als jutjats i allà, el seu advocat, Carles Perdiguero, ja van anunciar que, acabat el tràmit, sol·licitaria el sobreseïment del cas per la senzilla raó que, emparats en jurisprudència europea, que ve a corregir sistemàticament les decisions dels tribunals espanyols, cremar una bandera és un acte de protesta emparat per la llibertat d’expressió. I és així com, si no hi ha delcite, no hi pot haver procediment penal. El jutge baixa del burro i clou l’expedient.

Sempre reincidents!

Davant dels jutjats, en aquella citació del 2 de novembre, una nova concentació solidària amb les encausades, va «reincidir» en el «delicte». S’hi van cremar banderes espanyoles. La Carme, una de les dues investigades, ja va deixar ben clar aquell dia que la repressió no li feia por i que, al contrari, la reafirmava en els seus ideals de justícia i llibertat.

Celebrem la decisió de cloure aquest procediment i més encara quan en cap cas ha suposat cap rendició, sinó un motiu més per sortir al carrer i rebutjar la simbologia d’un Estat repressor i demofòbic que tard o d’hora aconseguirem treure’ns de sobre.

Sense por, contra la repressió!
Tarragona, Països Catalans, 28 de gener de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM