Arxivada la causa contra 5 independentistes per les protestes contra el Consell de Ministres celebrat a Barcelona

Arxivada la causa contra 5 independentistes per les protestes contra el Consell de Ministres celebrat a Barcelona

Després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya procedís a decretar l’arxivament de la causa contra la diputada de la CUP, Laia Estrada, en relació amb la seva participació en les mobilitzacions del 21 de desembre de 2018, arriba el torn del Jutjat d’Instrucció núm. 6 de Tarragona.

Donant curs a la posició de la fiscalia, que ha d’admetre la inexistència de cap base fàctica ni jurídica per a continuar amb el processament de 5 independentistes de la ciutat, s’acorda l’arxivament que clou un procediment que no hauria d’haver arrencat mai.

El 21 de desembre de 2018, el president del poder executiu del Regne d’Espanya va venir a celebrar el seu consell de ministres a la ciutat de Barcelona. Les protestes no van mancar i a Tarragona també es va sortir al carrer.

D’aquelles mobilitzacions se’n desprengueren atestats policials que identificaven com a suposats organitzadors de les marxes, per incomunicades tot i que totalment lícites i evidentment incòmodes al poder, a 6 conegudes militants de l’independentisme popular. Entre aquestes destaca el cas de Laia Estrada, en el moment regidora de la CUP al consistori tarragoní i actualment diputada al Parlament de Catalunya. Els jutjats de Tarragona van córrer a incriminar les 6 persones per desordres públics, tot requerint-les per prestar declaració en diferents ocasions que van anar sent desateses la majoria de vegades per part de les encausades.

Esdevinguda diputada, la causa contra Laia Estrada va passar al TSJC que en decretà l’arxivament el 9 de juliol. Ara només mancava veure què passava amb la resta d’encausades que, finalment, es veuen alleugerides per aquest lògic però tardà, arxivament judicial.

Aquest procediment que ara es tanca demostra una vegada més com s’utilitzen els mitjans públics, policials i judicials, en la persecució impúdica contra l’independentisme. Tots els mitjans per fustigar i cansar la militància de base, per frenar-la, per retenir-la a casa atemorida i lluny del carrer i de la resposta popular. Tanmateix però, a cada cop que piquen contra militants de l’Esquerra Independentista, com ha estat el cas, el cop se’ls gira en contra. Més convençudes que mai, totes elles continuen al peu del canó, disposades a seguir avançant, organitzant i tramant el què faci falta!

Perquè ens volien silenciades i ens troben organitzades!
Tarragona no té por!

Tarragona, Països Catalans, 20 de setembre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM