Arxiu provisional per a 48 de les encausades pel tall de Salt

Arxiu provisional per a 48 de les encausades pel tall de Salt

Un any i 9 mesos, o el que és el mateix: 616 dies. Diguem-ho així, en xifres grosses perquè només a l’engròs es pot entendre la repressió política desfermada per reprimir les mobilitzacions que es van estendre arreu aquella tardor de 2019. 616 dies ha trigat per reconéixer que “no existeixen indicis sòlids per pensar amb un mínim de seriositat que prosperarà una acusació”. 616 dies!!!

 

Per interlocutòria amb data d’ahir, 21 de juliol, el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Girona, decideix arxivar la causa contra 48 de les 52 persones investigades. Ha trigat 616 dies en reconèixer que no hi delicte en l’acció d’aquella massa de gent que simplement prenia part en la protesta.

 

Roman, això sí, oberta la instrucció per a 4 independentistes contra qui se’ls imputarien delictes concrets de danys, desordres o atemptat contra l’autoritat. Entren, aquestes 4 persones, en una nova fase en què caldrà concretar quins són els fets i les proves per les quals se’ls pretén jutjar.

 

A la resta, a les 48 persones a qui se’ls arxiva la causa, cal tenir present que la fiscalia encara pot recórrer i oposar-se a aquesta decisió judicial. En els pròxims dies veurem què decideix aquest òrgan que ha estat darrere l’allargament injust i innecessari d’aquest procediment absurd.

Una causa que cal arxivar per al conjunt de les persones represaliades, així com ho exigim també per a la instrucció que se segueix al jutjat de Figueres (tall realitzat al Pertús) i al jutjat de Tortosa (tall realitzat a l’Aldea).

 

Aquests procediments són l’exemple de com l’Estat, mitjançant els diferents agents implicats (Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Jutges i Fiscals), exhaureixen les eines i els terminis de què disposen per acarnissar-se contra l’independentisme. Al contrari, la impunitat policial i feixista és a l’ordre del dia en recórrer, contínuament, a qualsevol petit pretext per justificar els arxius, les desestimacions de denúncies, les no investigacions, etc. Una pràctica contradictòria que evidencia l’intent de coaccionar-nos els nostres drets més bàsics de participació política com són el dret de manifestació i de reunió.


Compartim l’alegria parcial de les qui albiren un arxiu definitiu immediat, però ens reafirmem en no deixar mai sola cap de les persones que vegin confirmat el seu processament.


Contra la repressió i amb pas ferm cap a la llibertat!

 

 

Girona, Països Catalans, 22 de juliol de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM